II. liga – V 10. kole sa proti sebe postavia najlepší strelci súťaže

Branislav Sarňák|20. sep 2019 o 10:00

BRATISLAVA (SFZ) – Na piatok a sobotu pripadlo 10. kolo II. ligy. V oba hracie dni sa zhodne odohrajú štyri zápasy a Futbalnet TV prinesie dva priame prenosy. Dnes sa fanúšikovia môžu tešiť na duel Skalice s Petržalkou, ktorý môžeme označiť za šláger kola. Zajtra si priaznivci druholigového futbalu môžu naživo pozrieť súboj Komárna s Banskou Bystricou.

Ladislav Almási (s číslom 11) strelil doposiaľ deväť gólov a je najlepší strelec súťaže. Pripíše si ďalšie zásahy dnes proti Skalici?
Ladislav Almási (s číslom 11) strelil doposiaľ deväť gólov a je najlepší strelec súťaže. Pripíše si ďalšie zásahy dnes proti Skalici? (Zdroj: Facebook FC Petržalka, Autor: FC Petržalka)

Ťahák kola Záhorakov s Petržalčanmi má výkop o 19.00 h. Bude to špeciálny duel pre Ladislava Szöcsa, ktorý počas kariéry hral za Skalicu a teraz si oblieka dres Petržalky. „Už ako hráč Skalice som vnímal početný tábor fanúšikov petržalského mužstva, som rád, že teraz budem môcť vnímať ich podporu z druhej strany. Verím, že si užijú kvalitný zápas a domov budú odchádzať spokojní,“ vravel Szöcs pre fcpetrzalka.sk. Klub z hlavného mesta by mal posilniť skúsený stopér Kristián Kolčák, ktorý je aktuálne v maďarskom Haladáse Szombathelyi. „Na prestupe intenzívne pracujeme, čakáme na posledné administratívne kroky z maďarskej strany a verím, že v dnešnom stretnutí bude Kolčák k dispozícii,“ ozrejmil na klubovom webe situáciu manažér A-tímu Dominik Tóth. V tomto zápase sa stretnú aj najlepší strelci II. ligy. Petržalčan Ladislav Almási dal doposiaľ deväť gólov a Skaličan Roman Haša sa tešil z ôsmich zásahov.

V Poprade je dnes od 18.00 h na programe východniarske derby. FK privíta v NTC Slavoj Trebišov. „Príprava na Trebišov prebieha štandardne, hoci máme skrátený mikrocyklus. Naposledy sme totiž hrali v nedeľu a teraz hráme už v piatok. Preto sme si to museli naplánovať trošku ináč. Mužstvo je po nedeli trochu unavené, ale ináč je všetko v poriadku,“ vravel asistent trénera FK Poprad Ivan Lapšanský pred stretnutím s posledným tímom tabuľky. „Myslím si, že káder Trebišova nezodpovedá tabuľkovému postaveniu. Každopádne majú veľmi dobré, kvalitné, skúsené mužstvo. Určite to bude pre nás veľmi náročný zápas. Dúfam však, že to zvládneme k našej spokojnosti,“ zaprial si Lapšanský. Ako dnešný zápas vidia Trebišovčania? „Máme za sebou nelichotivú sériu deviatich zápasov bez víťazstva a čaká nás silný Poprad. Vieme, že domáci majú vysoké ambície, myslia na postup. Do zápasu vložíme všetko, ideme sa tam pobiť, aby sme mohli bodovať,“ uviedol hráč Slavoja Lukáš Mihálik.

Ďalšie dva dnešné zápasy sú FC Košice – MFK Ružomberok B a FK Železiarne Podbrezová – Partizán Bardejov.

(Autor: SFZ)

V sobotu od 15.30 h odvysiela Futbalnet TV zápas KFC Komárno – MFK Dukla Banská Bystrica. Komárňania vyhrali v stredu zápas 3. kola Slovnaft Cupu proti Lučencu (1:0) a teraz sa už musia preladiť na ligovú vlnu. „Bol to veľmi ťažký zápas, sme radi, že sme vyhrali a dúfam, že nás ľudia prídu podporiť aj v sobotu, aby sme zvládli aj to stretnutie,“ konštatoval futbalistka KFC Erik Mikeš. Banskobystričania zažívajú vydarený vstup do sezóny, momentálne sú na druhom mieste a na vedúcu Dubnicu strácajú tri body. „Na pôde nepríjemného súpera chceme potvrdiť body a chceme pozvať našich fanúšikov na zápas,“ povedal Banskobystričan Gabriel Holub.

Líder tabuľky FK Dubnica cestuje na súboj do Liptovského Mikuláša. „Chcel by som do Mikuláša pozvať našich priaznivcov. Minulú sezónu mali naše duely dobré parametre, preto očakávam, že zápas bude mať vysoké tempo,“ vravel futbalista Dubnice Denis Švec. „Chceme nadviazať na výkon z Banskej Bystrice, kde sme však napokon nebodovali. Teraz verím, že tri body zostanú doma,“ zaželal si hráč Tatrana Patrik Gábriš.

V sobotu sú ešte na programe stretnutia MŠK Púchov – FC ŠTK 1914 Šamorín a ŠK Slovan Bratislava B – MŠK Žilina B.

Program 10. kola II. ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V 10. kole sa proti sebe postavia najlepší strelci súťaže