II. liga – V 13. kole šláger rezervy Žiliny so Skalicou aj na Futbalnet TV

Branislav Sarňák|11. okt 2019 o 18:00

BRATISLAVA (SFZ) – V poradí už 13. kolo II. ligy je na programe v sobotu a v nedeľu. Fanúšikovia sa však môžu tešiť iba na sedem duelov, posledný MFK Ružomberok B – FK Železiarne Podbrezová je odložený, lebo v tíme hostí šarapatí infekčná nákaza.

Rezerva Žilina nastúpi v 13. kole proti Skalici.
Rezerva Žilina nastúpi v 13. kole proti Skalici. (Zdroj: Facebook MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)

Dva zápasy odvysiela Futbalnet TV – v sobotu uvidia diváci duel rezervy Žiliny so Skalicou a v nedeľu stretnutie medzi Šamorínom a Popradom. Prvý spomínaný súboj bude aj šlágrom kola, šošoni sú aktuálne na 4. mieste a Skaličania o priečku vyššie. „Skalica je veľmi ťažký súper. Netaja sa tým, že chcú hrať o postup. Majú veľmi dobré individuality, hrajú dobrý futbal a bude to naozaj veľmi náročné. Na tabuľku sa netreba pozerať. Treba získavať body a tie nám potom prinesú pokoj, ale je tu ďalší zápas, ktorý treba zvládnuť. Ideme krôčik po krôčiku a uvidíme, aký bude bodový zisk po jeseni a akú pozíciu si pripravíme do jarnej časti. Chceme ale, aby získavanie bodov išlo ruka v ruke s dobrým herným prejavom mužstva,“ povedal pre mskzilina.sk kouč žlto-zelených Peter Černák.

Skaličania v posledných troch kolách bodovali naplno a strelili v nich deväť gólov. Bodovú sériu budú chcieť ďalej natiahnuť a ešte viac sa priblížiť na čelo tabuľky. Na prvú Dubnicu momentálne strácajú päť bodov. „Bude to kvalitný zápas. Hráme na umelej tráve, kde by sme mohli prekvapiť. V Žiline je veľké množstvo mladých hráčov, ktorí budú chcieť hrať futbal, budú chcieť behať. My sa budeme snažiť dať viac gólov ako domáci,“ vravel pred víkendovým duel hráč Skalice Filip Blažek. Zápas má výkop v sobotu o 15.00 h a naživo ho môžete sledovať na Futbalnet TV. 

(Autor: SFZ)

V nedeľu od 10.30 h odvysiela Futbalnet TV meranie síl medzi Šamorínom a Popradom. Šamorínčania sú na 14. pozícii, čiže v zostupovom pásme. Potešiť ich však mohla správa o návrate kapitána Vladimíra Pončáka do tréningového procesu. Pončákovi vystavila v auguste stopku poškodená platnička. „Verím, že kríže budú držať a budem môcť sa vrátiť na ihrisko,“ zaprial si Pončák pre klubový web.

Popradčania posledné dva duely prehrali, keď nestačili výsledkom 0:1 na Bardejov a rezervu Žiliny. V tabuľke klesli na 6. miesto. „Nálada je možno trošku horšia po tých dvoch zápasoch, ktoré nám nevyšli. Už sme sa ale z toho otriasli, hodili sme to za hlavu. Je to za nami, už to nezmeníme, ideme ďalej. Do Šamorína ideme urobiť čo najlepší výsledok a pokúsiť sa zabojovať o tri body,“ konštatoval Popradčan Denis Jančo.

Program 13. kola II. ligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V 13. kole šláger rezervy Žiliny so Skalicou aj na Futbalnet TV