II. liga – V dohrávke 28. kola víťazstvo Žiliny B nad FK Pohronie 3:1

Peter Zeman|12. máj 2019 o 17:45

BRATISLAVA (SFZ/pz) - V nedeľnej dohrávke 28. kola zvíťazil MŠK Žilina B nad FK Pohronie 3:1 a definitívne si zachoval druholigovú príslušnosť aj v budúcom ročníku II. ligy. So súťažou sa po včerajších zápasoch lúči 1. FC Tatran Prešov a FK Inter Bratislava.

MŠK ŽILINA B - FK POHRONIE 3:1 (1:0)

Góly: 14. Bernát, 63. Balaj, 69. Ďuriš - 50. Abrahám
ŽK: 31. Lochoshvili, 66. Ďuriš, 78. Jánošík - 45. Dzurík, 71. P. Jacko
ČK: 8. Kondrlík
R: Chromý, 214 divákov

MŠK Žilina: Volešák (10. Petráš) - Vallo, Kopas, Lochoshvili, Holúbek - Gerebenits (82. Chríbik), Pečovský (C), Bernát (70. Kurminowski) - Jánošík, Balaj, Ďuriš. Tréner: Slavomír Konečný.
FK Pohronie: Jenčo - Nosko, P. Jacko, Pelegríni (C), Sedláček (86. M. Jacko), Hrnčár, Hatok, Abrahám, Dzúrik (60. Voško), Blahút, Kondrlík. Tréner: Milan Nemec.

HLASY PO ZÁPASE: (zdroj www.mskzilina.sk):

Slavomír Konečný (tréner MŠK Žilina B): "V prvom rade chcem vyjadriť podporu Milošovi Volešákovi, mrzí nás jeho zranenie. Táto situácia ovplyvnila zápas, pretože sme hrali prakticky celý duel presilovku. Myslím si, že sme boli lepším tímom. Súper bol nebezpečný z protiútoku a štandardiek, čo má nabudované a vedeli sme o tom. O tom bola aj naša príprava na zápas, súper nás z jednej potrestal, no napokon sme stretnutie v početnej výhode strhli na svoju stranu. Dnes som mal z chalanov dobrý pocit, naozaj chceli a všetci išli spoločne za víťazstvom, ktoré pre nás definitívne znamená záchranu. Je to veľká úľava, fantastický pocit, pretože sme ako klub urobili pre záchranu všetko. Aj vo zvyšných kolách pôjdeme naplno, určite dostanú priestor aj ďalší hráči z Akadémie MŠK."

Dávid Ďuriš (krídelník a strelec tretieho gólu MŠK Žilina B): "Sme radi, že sme zápas zvládli a druhú ligu môžeme s definitívou záchrany v pohode dohrať. Aj napriek dlhej výhode o jedného hráča sa náš štýl nezmenil, chceli sme takto pristúpiť k zápasu, čo sa nám aj podarilo. Bolo dôležité, že sme skoro odpovedali na vyrovnávajúci gól súpera, potom prišiel tretí gól a bolo rozhodnuté. Duel s Pohroním mal pre nás zvýšenú motiváciu - išlo o prvý tím tabuľky, všetci sme chceli ukázať, že právom patríme do II. ligy a máme v nej aj na lídra. Podarilo sa nám to a sme za to šťastní. Pri mojom góle som sa snažil loptu napáliť na prednú tyč, padlo to tam, takže som rád."

VÝSLEDKY 28. KOLA:

FC LOKOMOTÍVA KOŠICE - SLAVOJ TREBIŠOV  0:0

ŠK ODEVA LIPANY – FC ŠTK ŠAMORÍN 1:3 

KFC KOMÁRNO - FK INTER BRATISLAVA  3:1

MFK TATRAN LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - FK POPRAD  0:1

MFK SKALICA - PARTIZÁN BARDEJOV BŠK  1:2

1. FC TATRAN PREŠOV – FC PETRŽALKA  1:1

MFK DUKLA BANSKÁ BYSTRICA - FK DUBNICA NAD VÁHOM  2:0 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V dohrávke 28. kola víťazstvo Žiliny B nad FK Pohronie 3:1