II. liga – V Liptovskom Mikuláši odovzdali štadión do užívania, Mikušiak: Najkrajší darček pre náš klub

(Zdroj: mfktatran.sk, Autor: MFK Tatran Liptovský Mikuláš)
Branislav Sarňák|11. nov 2019 o 15:30

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SFZ) – Zrekonštruovaný štadión v Liptovskom Mikuláši odovzdalo v sobotu mesto do užívania klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Slávnostný akt sa uskutočnil pred zápasom 17. kola II. ligy medzi hráčmi Tatrana a Púchovom (1:0). Liptáci sa zapojili do projektu Rekonštrukcie, modernizácie a budovania futbalových štadiónov.

Na vynovenom štadióne už odohrali futbalisti Liptovského Mikuláša niekoľko súťažných či prípravných zápasov, no až teraz v sobotu sa uskutočnilo oficiálne odovzdávanie do užívania. „Dovoľte mi, aby som vyjadril radosť, že mesto Liptovský Mikuláš sa môže už niekoľko mesiacov hrdiť zrekonštruovaným štadiónom. Klub si zaslúžil za svoje dlhodobé futbalové účinkovanie takýto stánok. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí sa o to pričinili, v prvom rade Slovenskému futbalovému zväzu za výrazný finančný príspevok vo výške 750 000 eur (cena projektu bola 1 350 000 eur – pozn.). Ďalej ďakujem všetkým činovníkom v spoločnosti Mestské športové zariadenia a ich konateľom, ktorí sa tiež pričinili o realizáciu a financovanie tohto diela. Dnes každý v Liptovskom Mikuláši považuje túto investíciu za užitočnú a potrebnú. Štadión bude slúžiť do budúcnosti stovkám futbalistov,“ povedal počas slávnostného odovzdávania primátor mesta Ján Blcháč.

Na štadióne sa počas rekonštrukčných prác postavila nová administratívna budova, v ktorej sídli sekretariát, celé zázemie klubu a šatne s ošetrovňami. Ďalej sa postavili dve nové tribúny západná a východná. Nové sú aj bariéry za bránkami, ktoré budú slúžiť pre reklamné účely. Nová je aj svetelná tabuľa, zavlažovanie trávnika či sociálne zariadenia. Kapacita štadióna je 1 626 miest. „Je to najkrajší darček pre náš futbalový klub, v tomto roku sme oslavovali 85 rokov od nášho založenia. Rarita počas rekonštrukcie bola, že takmer všetky domáce zápasy sme odohrali napriek prácam doma. Stáva sa, že kluby odchádzajú na dva či tri roky preč, my sme všetko zladili tak, že sme tento krok nemuseli podniknúť,“ podotkol prezident MFK Tatran Liptovský Mikuláš Milan Mikušiak.

Celý článok nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Liptovskom Mikuláši odovzdali štadión do užívania, Mikušiak: Najkrajší darček pre náš klub