II. liga – V nedeľu veľké derby Petržalka – Inter, Kosorin: Môže to byť pekný zážitok

V prvom zápase sezóny medzi Interom a Petržalkou sa zrodila výhra žlto-čiernych 2:1.
V prvom zápase sezóny medzi Interom a Petržalkou sa zrodila výhra žlto-čiernych 2:1. (Zdroj: Facebook FK Inter Bratislava)
Branislav Sarňák|21. mar 2019 o 16:30

BRATISLAVA (SFZ/brs) – Naposledy sa hralo derby medzi FC Petržalka a FK Inter Bratislava, na pôde klubu z najväčšieho sídliska na Slovensku, pred viac ako dvanástimi rokmi. Vo vtedajšej Corgoň lige v sezóne 2006/07 (30. augusta 2006) sa zrodila remíza 1:1.

V nedeľu o 10.30 h v rámci 20. kola II. ligy 2018/19 sa tieto dva tímy stretnú na pôde "bielo-čiernych" opäť. Petžalka však už domáce zápasy nehrá na legendárnom štadióne za Starým mostom, kde Petržalčania oslavovali dva majstrovské tituly, ale na Sklodowskej ulici. Hráči Petržalky na jar doposiaľ získali tri body. V úvodnom kole po zimnej prestávke vyhrali nad Komárnom (2:0), potom nestačili na Šamorín (1:2). „Máme za sebou neúspešný zápas so Šamorínom, ale dali sme do duelu všetko. Chcel by som pozvať všetkých fanúšikov Petržalky na derby proti Interu. Stretnú sa dve bašty futbalu, môže to byť pekný zážitok. My do toho vložíme sto percent a dúfam, že sa nakonci budeme spoločne radovať z dobrého výsledku,“ zaprial si hráč Petržalky Jakub Kosorin.

Interisti po pauze ešte nezískali ani bod. Najskôr prehrali v Liptovskom Mikuláši (1:2) a potom doma s Bardejovom (2:3). V nedeľu budú chcieť nadviazať na vzájomný zápas s Petržalkou z jesene, v ktorom vyhrali 2:1. „Je pravda, že sme jarnú časť nezačali výsledkovo dobre. Myslím si, že v oboch zápasoch sme mali navrch a dokonca sme v oboch aj viedli. Záverečné minúty sme však nezvládli. Čaká nás tretí jarný zápas, je to derby, ktoré nikdy nemá favorita. Na stretnutie sa všetci veľmi tešíme a dúfam, že si to užijeme so šťastným koncom pre nás,“ konštatoval manažér Interu Ľubomír Talda.

Nedeľné derby neunikne ani fanúšikom, ktorí sa nebudú môcť dostaviť na štadión. Futbalnet TV bude vysielať zápas naživo.

Facebook FK Inter Bratislava

(Autor: SFZ)

Posledné derby na štadióne Petržalky

30.8.2006, 8. kolo, Corgoň liga (zdroj: fcpetrzalka.sk)

Artmedia Bratislava – Inter Bratislava 1:1 (0:1)
Góly:
57. Čvirik – 1. Musil
Artmedia Bratislava: Kamenár – Čišovský, Burák, Čvirik, Konečný (53. M. Ďurica) – Gajdoš (65. Reiter), G. Straka, J. Kozák – Tchuř – Halenár, Hartig  
Inter Bratislava: Košický – Kaprálik, Friga, Kunzo, Matovič – Musil, Pet. Majerník, Pečalka (50. Petrán), Urban (52. Kamendy) - Hejčík, Šlahor (71. Dirnbach)

Hlasy po zápase
Jozef Adamec, tréner Artmedie:
„Dá sa povedať, že sme hrali na dve brány. Ns súperovu, keď sme útočili a keď bol v útoku súper, tak sme mu to vypracovávali my. Úvodný gól nás trochu zaskočil, to sa na ligovej scéne nemôže stať, aby si obranca vo vlastnej šestnástke dovolil robiť jasličky na súpera. Sklamal ma prísutp niektorých hráčov, ktorý bol katastrofálny. Málo sme ťahali akcie po stranách, keď sme vyrovnali, tak sme opäť robili chyby. Za predvedený výkon by sme si síce víťazstvo zaslúžili, ale máme iba bod.“  

Ladislav Jurkemik, tréner Interu: „Som rád, že sme na pôde súpera získali bod. Pomohol k tomu rýchly gól, čo súpera vyviedlo z miery. Dali sme aj druhý gól, ale nedovolím si tvrdiť, či bol alebo nebol regulárny. S bodom a s predvedenou hrou som spokojný.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V nedeľu veľké derby Petržalka – Inter, Kosorin: Môže to byť pekný zážitok