II. liga – V Petržalke ďalšie pohyby von z kádra, opustili ju Kamenár a Dobrotka

Branislav Sarňák|31. jan 2020 o 11:45

BRATISLAVA – Druholigistu FC Petržalka opustil brankár Ľuboš Kamenár, ktorý zamieril do fortunaligovej Trnavy. Ten v tíme z hlavného mesta zastával po zranení Frederika Valacha post jednotky medzi troma žrďami.

„Žiaľ, budeme sa musieť s jeho odchodom vyrovnať. Ľuba rešpektujem ako kvalitného gólmana a rovnako ho vnímam aj po ľudskej stránke. Odišiel do mužstva vyššej súťaže, úprimne mu prajem len to najlepšie. Čo ma však prekvapilo nemilo, bolo správanie jeho agenta. Teda, ani neviem, či ho možno nazvať agentom. Za týmto odchodom vidím skôr jeho osobný prospech. Čo je to za prístup, keď niekto zastupuje hráča a s jeho klubom ani len nerokuje o možnostiach vylepšenia podmienok? Pokojne napíšte, že z tohto pohľadu som sklamaný a nemilo prekvapený,“ vyhlásil pre fcpetrzalka.sk tréner Vladimír Koník.

Petržalčania náhradu za Kamenára intenzívne riešia. „Verím, že už v pondelok budeme môcť predstaviť kabíne nového, dovolím si povedať, skúseného brankára. Jeho meno vám v tejto chvíli nemôžem prezradiť. Som optimista, verím, že v najbližších dňoch budeme môcť oficiálne potvrdiť jeho príchod do Petržalky,“ uviedol pre klubový web manažér A-tímu Dominik Tóth.

V mužstve sa počas zimnej prípravy objavil aj skúsený obranca Martin Dobrotka. No počas jarnej časti bude hrať v Poľsku. „Dostal ponuku, ktorej my nemôžeme konkurovať. Je to pre nás veľká škoda. Dobrotka sa ukazoval v dobrom svetle a mohol nám do nášho herného konceptu dobre zapasovať,“ konštatoval kouč Koník.

Okrem Kamenára a Dobrotku opustil tím pred pár týždňami aj Ladislav Almási, ktorý prestúpil do Ružomberka.

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Petržalke ďalšie pohyby von z kádra, opustili ju Kamenár a Dobrotka