II. liga – V piatok tri zápasy 2. kola aj so šlágrom Podbrezová - Poprad

Branislav Sarňák|26. júl 2019 o 12:30

BRATISLAVA (SFZ) – V piatok odštartuje 2. kole aktuálneho ročníka II. ligy tromi zápasmi. Šlágrom hracieho dňa a celého kola bude stretnutie FK Železiarne Podbrezová – FK Poprad. Duel od 19.00 h bude naživo vysielať aj Futbalnet TV. Kolo následne pokračuje zápasmi v sobotu a nedeľu.

Popradčania pred súbojom v Podbrezovej získali do svojich radov Brazílčana Arthura Angela Legnaniho. V klube bude ďalej pôsobiť aj útočník Enzo Mauro Arevalo Acosta, ktorý hral v popradskom drese aj v uplynulom ročníku. „Arthur je typický Brazílčan, silný na lopte, rýchly, nemá problém jeden na jedného. Do ofenzívy je veľmi silný, vie hrať na krídle na oboch stranách. Je to obojnohý futbalista, na tréningu sa javil veľmi dobre. Verím, že do mužstva nám prinesie niečo nové,“ povedel na adresu nového hráča, ktorý bude v Poprade do konca sezóny z Ružomberka, športový riaditeľ FK Poprad Stanislav Šesták. „Enzo sa vrátil, komunikovali sme s ním dlhšiu dobu. Zahraniční manažéri mu trochu pobláznili hlavu, ale nakoniec sa rozhodol vrátiť do Popradu,“ doplnil Šesták pre klubový web o Acostovi. 

Poprad a aj Podbrezová vyhrali v úvodnom kole druhej najvyššej súťaže. Aký vzájomný zápas očakávajú zástupcovia klubov? „Očakávam veľmi náročné stretnutie,  keďže káder sa im veľmi neobmenil. V mužstve majú množstvo skúsených futbalistov, vedie ich skvelý tréner. Ak budú hrať ako v minulej sezóne,  určite sa budú držať hore. My sme však doma silní, veríme si a je v našich silách Poprad zdolať. Keďže nie som dobrý tipér, radšej presný výsledok netipujem, ale verím, že zvíťazíme a budeme sa radovať,“ povedala pre zpfutbal.sk predsezónna posila Podbrezovej Matúš Marcin. „V Podbrezovej čakám dobrý, atraktívny futbal, pretože súper bol v minulom roku ligovým mužstvom a prvé kolo zvládol. Verím, že domácich potrápime a domov si privezieme nejaké body,“ konštatoval tréner FK Poprad Marek Petruš.

Zápas vysiela naživo aj Futbalnet TV. Výkop duelu je o 19.00 hod.

(Autor: SFZ)

V piatok nastúpia na druhý domáci zápas futbalisti Banskej Bystrice. Tí v úvodnom dueli novej sezóne doma podľahli v gólovej prestrelke rezerve Žiliny 3:4. Teraz privítajú Šamorín. „Proti Žiline nám to nevyšlo v mnohých aspektoch. Musíme však zabudnúť na veci minulé a pozerať sa dopredu. Do zápasu proti Šamorínu pôjdeme s cieľom odčiniť túto prehru a posnažiť sa vyhrať. Fanúšikom sa chceme ospravedlniť predvedenou hrou a podať stopercentný koncentrovaný výkon. Verím, že na nás nezanevrú a podporovať nás budú naďalej, pretože vyhrávame i prehrávame spolu,“ uviedol pre mfkdukla.sk hráč MFK Patrik Prikryl

Ani Šamorínčania nevkročili do sezóny 2019/20 pravou nohou, keď prehrali v Komárne 0:2. „Chceme sa revanšovať za veľmi slabý výkon, ktorý sme predviedli v Komárne. Čaká nás náročný súper s konsolidovaným kádrom, v ktorom sú viacerí skúsení hráči, ale my do zápasu chceme ísť s tým, že potrebujeme bodovať. Sme uprostred trojzápasovej šnúry na súperových ihriskách a body treba zbierať. Samozrejme, rešpektujeme silu súpera, ale koncentrujeme sa na seba a na to, že chceme uspieť,” povedal pred zápasom kapitán mužstva Vladimír Pončák.

Košičanov čaká prvý domáci zápas v novej sezóne na domácej pôde.
Košičanov čaká prvý domáci zápas v novej sezóne na domácej pôde. (Zdroj: Facebook FC Košice, Autor: Facebook FC Košice)

Na prvý domáci zápas sa dnes tešia v Čermeli, kde hrá nováčik FC Košice. Po prehre 1:2 v Podbrezovej si budú chcieť Košičania proti Trebišovu pripísať prvé body do tabuľky. Trebišov do svojich radov získal pred sezónou viacerých bývalých futbalistov a trénera Lokomotívy Košice, ktorá sa neprihlásila do aktuálneho ročníka. „S chlapcami z Lokomotívy som stále v kontakte. Volali sme si aj predtým, aj teraz pred zápasom. Je ich tam veľa (smiech), dokonca tam šiel aj tréner. Sú tam Patrik Zajac s Jánom Novákom, s oboma som hral tu v Košiciach, s Jančim vo VSS, so ,Zajom' v Loky. Je ich tam kopec, asi skoro všetkých poznám (úsmev),“ uviedol pre fckosice.sk hráč Košíc František Pavúk, ktorý verí, že cestu do hľadiska si nájde veľa fanúšikov. „Hrá sa o 17:30 h, má byť pekný čas. Neviem si nič krajšie predstaviť, ak by prišlo 1 500 – 2 000 ľudí, to by bolo veľmi pekné. Hocikoľko však príde, budeme vďační za každého jedného, ktorý príde a bude nás hnať vpred,“ vyhlásil Pavúk. 

Mestá sú od seba vzdialené približne 50 kilometrov, tak sa dá očakávať na tribúnach aj veľa trebišovských priaznivcov. „Čaká nás východniarske derby. V prvom kole sa dobrou hrou prezentovali Košičania a aj my, ale bolo to bez bodového zisku. Teraz sa budeme obaja snažiť nakloniť misky váh na svoju stranu. Do Čermeľa sa chystá veľa fanúšikov a vo väčšom počte sa chystajú aj priaznivci Trebišova. Hráči sa vzájomne poznajú a ja verím, že nás čaká pekný futbalový zážitok so šťastným koncom pre nás,“ zaprial si tréner Slavoja Trebišov Vladimír Rusnák.

Kolo bude pokračovať následne dvomi zápasmi v sobotu a tromi v nedeľu dopoludnia. Práve v nedeľu od 10.30 h odvysiela Futbalnet TV duel rezervy Slovana proti Skalici.

Program 2. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V piatok tri zápasy 2. kola aj so šlágrom Podbrezová - Poprad