II. liga – V Pohroní to počas prestávky žije, oslavovali sa narodeniny trénera Nemca či narodenie syna Jána Noska

(Zdroj: facebook FK Pohronie)
Branislav Sarňák|21. feb 2019 o 10:00

ŽIAR NAD HRONOM (SFZ/brs) – Druholigové tímy sa už v plnom prúde pripravujú na štart jarnej časti sezóny 2018/19. Výnimkou nie je ani líder tabuľky FK Pohronie. V kádri nastala menšia obmena, keď odišli šiesti futbalisti a do tímu pribudlo päť nových tvárí.

„Veľmi sa mi páči v klube a som rád, že som tu. Kabína je super, tréneri sú super, tréningy sú super. Zatiaľ sa veľmi teším,“ pochvaľoval si podmienky v novom klube David Hrnčár pre klubovú stránku. Dvadsaťjedenročný útočník prišiel do Pohronia zo Slovana Bratislava a s novými spoluhráčmi má jasné ciele. „Chcel by som dať čo najviac gólov a asistencií, aby som pomohol mužstvu k dobrým výsledkom,“ zaprial si Hrnčár, ktorý sa tešil v prípravných dueloch z dvoch gólov.

Futbalisti Pohronia v príprave doposiaľ odohrali osem stretnutí a výsledky sú viac ako pozitívne. V šiestich prípadoch sa tešili z výhry a pridali k tomu dve remízy. Gólové kopačky si obula aj nová posila Pohronia Dávid Kondrlík, ktorý prekonal súperových brankárov päťkrát. „Prichádzam s ambíciami, čo najviac pomôcť mužstvu, aby sme mali čo najlepšie výsledky. Pre každého útočníka je dobré, ak čo najskôr strelí prvý gól. Som rád za góly, ale musím ďalej pracovať, aby som ich pridával,“ vyhlásil Kondrlík. Staronovou tvárou je v drese klubu zo Žiaru nad Hronom Patrik Abrahám, ktorý z tímu odišiel po sezóne 2015/16. Následne hrával za Sereď, Spartak Myjava, Nitru a Skalicu. „S radosťou sa sem vraciam a dúfam, že prichádzam s takou formou, s akou som odchádzal. Teším sa na nový štadión, lebo som tu ešte nehral,“ konštatoval pre web Pohronia Abrahám. To, že zimná prestávka je tvrdá makačka, hovorí aj výbeh hráčov Pohronia na Šibeničný vrch. Posledný prípravný zápas majú hráči naplánovaný na 2. marca proti Dunajskej Lužnej a potom ich čaká už prvé majstrovské stretnutie proti Slavoju Trebišov. Výkop je na programe 10. marca o 14.30 hod.

FK Pohronie malo prípravu na jar veľmi zaujímavú aj mimo športovej stránky. Hlavný tréner Milan Nemec oslávil na Valentína 60. narodeniny a obrancovi Jánovi Noskovi sa narodil syn Adamko. 

foto Facebook FK Pohronie

Prípravné zápasy - výsledky

ŽP Podbrezová – FK Pohronie 1:3
FK Pohronie – NKP Podhale Novy Targ 3:2
MFK Ružomberok – FK Pohronie 0:1
MŠK Považská Bystrica – FK Pohronie 0:1
FK Pohronie – MŠK Púchov 0:0
FK Inter Bratislava – FK Pohronie 1:2
FK ŽP Podbrezová B – FK Pohronie 1:1
FK Pohronie – TJ Baník Kalinovo 8:0

2. marec 2019 Dunajská Lužná - FK Pohronie

Pohyby v kádri počas zimy

Príchody: Patrik Abrahám, Ján Dzúrik, David Hrnčár, Dávid Kondrlík, Jakub Sedláček, Stefan Višič

Odchody: Daniel Pavúk (do FK Podbrezová), René Paraj (do FK Podbrezová), Jozef Špyrka (do FK Podbrezová), Peter Ďungel (do Stal Mielec – II. poľská liga), Marek Frimmel (do MFK Skalica), Roman Litwiak (počas jesene sa nepresadil v Pohroní)

Súvisiace články 

II. LIGA – ZÁSTUPCOVIA KLUBOV NA STRETNUTÍ O LICENČNOM SYSTÉME

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Pohroní to počas prestávky žije, oslavovali sa narodeniny trénera Nemca či narodenie syna Jána Noska