II. liga – V Poprade návšteva sezóny, Jančo: Takéto víťazstvá sú najkrajšie

Branislav Sarňák|5. aug 2019 o 11:00

POPRAD (SFZ) – Doposiaľ najvyššiu návštevu v aktuálnej druholigovej sezóne zaznamenali v sobotu v Poprade, kam pricestoval nováčik FC Košice. Výhru domácich 3:2 videlo na tribúnach 1789 fanúšikov.

Prvý polčas vyšiel lepšie hosťujúcim hráčom, ktorí ho vyhrali 2:1. V druhom dejstve sa karta obrátila, Popradčania dali dva góly, rozhodujúci v 88. min zásluhou Lukáša Horvátha. Tento zásah znamenal, že minulosezónny účastník baráže je aj naďalej bez straty bodu. „Vyhrali sme úplne zaslúžene. Tešia ma dve veci, predvedený výkon počas celého zápasu s maličkými chybami, ktoré súper potrestal a na druhej strane ochota, nasadenie, kvalita a nevzdávanie sa. Chlapcov som hneď po zápase pochválil za prístup, teším sa z tohto výkonu,“ povedal pre webovú stránku fkpoprad.sk tréner Marek Petruš.

Doposiaľ najlepším strelcom Popradu v sezóne je Denis Jančo, ktorý sa tešil už z troch presných zásahov. „Takéto víťazstvá sú najkrajšie. Vyhrávali sme, prehrávali a vždy, keď sa zápas dokáže otočiť v závere, je to obrovská eufória. Trochu nás schladil rýchly gól súpera na 1:1. V tej chvíli to bolo ťažké a ešte horšie, keď sme inkasovali aj gól do šatne. Košice dnes boli maximálne efektívne v koncovke. V šatni cez prestávku sme si povedali, že to dokážeme otočiť a sme radi, že sa nám to podarilo. V druhom polčase sme to otočili a je to super pocit,“ konštatoval Jančo.

(Autor: SFZ)

Tréner hostí Gejza Farkaš vyzdvihol divácku kulisu. Bez pár divákov si našlo cestu na zápas 1800 priaznivcov. Najmä ho potešila podpora fanúšikov, ktorí hnali za bodmi jeho zverencov. „Chcel by som pochváliť našich fanúšikov, pretože celých 90 minút nám fandili, zaslúžia si pochvalu. Čo sa týka stretnutia, začali sme nervózne, strácali sme veľmi ľahké lopty pri zakladaní postupného útoku, ale treba povedať, že tá druhá liga a hlavne dnešné stretnutie bolo rýchle, bojovné, obrovské nasadenie aj z našej, aj od domáceho mužstva. Chceli sme hrať na rýchle protiútoky, dva také rýchlejšie nám vyšli v prvom polčase a podarilo sa nám dať dva góly,“ ktorého doplnil na webovej stránke fckosice.sk Erik Liener: „Atmosféra bola výborná, sám som to nečakal a som príjemne prekvapený. Musím poďakovať každému z tých fanúšikov, ktorý sem prišiel. Atmosféra bola fantastická, celý zápas nás podporovali, dúfam, že to tak bude aj ďalšie zápasy, že my sa im za to odvďačíme výkonmi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Poprade návšteva sezóny, Jančo: Takéto víťazstvá sú najkrajšie