II. liga – V predposlednom kole na jeseň šláger Žilina B – Banská Bystrica

Branislav Sarňák|1. nov 2019 o 21:10

BRATISLAVA (SFZ) – V sobotu a v nedeľu je na programe 16. kolo, predposledné na jeseň. Šlágrom víkendu bude súboj piatej rezervy Žiliny, ktorá privíta vedúcu Banskú Bystricu. Nedeľný zápas s výkopom o 10.30 h odvysiela naživo Futbalnet TV.

Rezerva Žiliny v zostave aj s reprezentantom Róbertom Boženíkom naposledy remizovala s Komárnom 1:1.
Rezerva Žiliny v zostave aj s reprezentantom Róbertom Boženíkom naposledy remizovala s Komárnom 1:1. (Zdroj: Facebook MŠK Žilina, Autor: MŠK Žilina)

Diváci sa môžu tešiť na ofenzívny futbal, ktorý oba tímy vyznávajú. Banskobystričania doposiaľ dali najviac gólov v sezóne, hráči Dukly sa tešili z 38 zásahov. Žilinčania skórovali 36-krát. Oba tímy naposledy v II. lige remizovali a opäť chcú naskočiť na víťaznú vlnu. „Očakávam ťažký zápas, príde k nám súper vo veľkej forme a ašpirant na postup, nečaká nás nič ľahké. Banská Bystrica má dobrých hráčov,“ povedal tréner MŠK Peter Černák.

V sobotu odvysiela Futbalnet TV duel Bardejova, ktorý je v zóne zostupu na 13. priečke a nevyhral posledné štyri stretnutia s druhou Dubnicou. „Bude to určite náročný zápas. Budeme sa snažiť, aby sme na východe urobili čo najlepší výsledok,“ zaprial si dubnický futbalista Martin Petro. Dubnica cestuje na východ druhý raz po sebe, keď minulý víkend remizovala v Trebišove. 

(Autor: SFZ)

Zaujímavú konfrotnáciu zvedú tímy z južného Slovenska, Šamorín privíta Komárno. Oba kluby dúfali v lepšie postavenie v tabuľke, hráči ŠTK sú predposlední a Komárňania sa držia nad pásmom zostupu. „Komárno je kompaktné mužstvo, ktoré má hru založenú na pevnej defenzíve a dobrej organizácii hry. Čaká nás náročný duel, ale ideme za víťazstvom a chceme potvrdiť tri body z predošlého zápasu s Liptovským Mikulášom,“ povedal pre stksamorin.sk Martin Rymarenko.

Najlepšiu formu spomedzi všetkých druholigistov ukázal v posledných troch kolách nováčik FC Košice, keď vyhral všetky tri stretnutia. Dobré výsledky a získavanie bodov budú chcieť potvrdiť východniari aj proti hráčom Podbrezovej. Tí za spomínané obdobie dva razy vyhrali a raz prehrali. Ako vníma sobotný súboj hráč FC Košice Dávid Leško, ktorý prestúpil do druhého najväčšieho mesta Slovenska práve z Podbrezovej? „Sme radi, že sme tie tri zápasy zvládli a určite to pridá na motivácii a sebavedomí každého hráča na tréningu i v zápase. V Podbrezovej som bol dlhšiu dobu, možno tam je trochu rozmýšľanie o súperovi. Ale ja to jednoducho vnímam ako ďalší budúci domáci zápas, ktorý verím, že zvládneme. Ťažko povedať, čo očakávam od Podbrezovej. Očakávam však, že my k tomu pristúpime zodpovedne s cieľom tento zápas vyhrať a potešiť fanúšikov,“ uviedol Leško pre fckosice.sk.

Program 16. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V predposlednom kole na jeseň šláger Žilina B – Banská Bystrica