II. liga – V Prešove hráčska obmena, Mišovec: Koncepcia s našimi futbalistami má byť charakteristická

Branislav Sarňák|4. jan 2019 o 13:00

PREŠOV (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Ako prvý tím z druholigového pelotónu naskočil do prípravy pred jarnou časťou 1. FC Tatran Prešov. Úvodný tréning absolvoval bývalý prvoligista 3. januára 2019. V tíme nastali hráčske zmeny, káder opustilo sedem futbalistov, ktorých prevažne nahradili odchovanci.

Na jar si už prešovský dres neoblečú Jakub Bartek, Martin Luberda, Ján Dzurík, Dávid Keresteš, Petr Hošek, Richard Kačala a Lukáš Micherda. „Hráčom sa skončili zmluvy a nezačali už s nami prípravu,“ povedal pre futbalnet.sk tréner Prešova Anton Mišovec. Zabojovať o pozíciu v prvom tíme tak dostali šancu Rastislav Švec, Šimon Ondrej, Stanislav Olejník, Gabriel Dzuričko, Erik Stach, Oliver Luterán a Erik Sabol. „Sú to futbalisti z našej akadémie. Chceme sa uberať týmto smerom. Koncepcia s našimi hráčmi má byť charakteristická pre klub. Chceli sme im dať príležitosť a teraz je na nich, ako sa jej chopia. Dostali možnosť, aby sa posunuli vo svojich kariérach,“ konštatoval Mišovec.

Vedenie klubu však siahlo aj po dvoch zahraničných posilách. „Na prvom tréningu bol už s nami mladý Chorvát Franko Surac, ktorý prišiel z NK Zadar. Počas piatku by sa mal k nám pripojiť aj Srb Alexandar Mitrovic. Obaja by nám mali vystužiť defenzívu,“ uviedol šéf lavičky Prešova.

Prvý prípravný zápas odohrajú Prešovčania v sobotu 5. januára. „Nastúpime proti súperovi z Česka Prostějovu. Duel odohráme v meste Orlová Lutyně,“ zakončil Mišovec. Stretnutie má výkop o 13.00 hod. 

(Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – V Prešove hráčska obmena, Mišovec: Koncepcia s našimi futbalistami má byť charakteristická