II. liga – Vedúci trojlístok nezaváhal, tréner prvej Dubnice Gergely: Môžeme sa ďalej zlepšovať

Branislav Sarňák|17. sep 2019 o 09:00

BRATISLAVA (SFZ) – Druhej najvyššej súťaži vládne po 9. kole FK Dubnica nad Váhom, ktorý doposiaľ osem zápasov vyhral a raz prehral. Predstavitelia klubu pred sezónou nehovorili o konkrétnych tabuľkových cieľoch, priali si zvýšiť divácke návštevy na domácich zápasoch. Aktuálne sú Dubničania prví a prežívajú futbalovú rozprávku, veď minulý rok boli v rovnakej fáze sezóny na 8. mieste. Musia sa však mať na pozore, ak chcú napísať ďalší nečakaný príbeh ako FK Pohronie, ktorý v uplynulom ročníku málokto tipoval na postup a dnes hrá vo Fortuna lige. Dubnici totiž na krk dýchajú s trojbodovým mankom Banskobystričania a Popradčania.

Radosť Dubničanov po góle na 2:1 proti Skalici.
Radosť Dubničanov po góle na 2:1 proti Skalici. (Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

Dubnica si v tejto sezóne poradila postupne s Bardejovom (1:0), Žilinou B (4:2), Šamorínom (4:1), Ružomberkom B (4:2), Púchovom (1:0), Slovanom B (2:0), Podbrezovou (3:1) a naposledy počas víkendu triumfovala v šlágri kola nad Skalicou 2:1. „Bol to ťažký zápas. My sme mohli súperovi, ktorý bojuje o špicu a chce postúpiť, bodovo odskočiť. My sme potrebovali neprehrať a nakoniec sme vyhrali. Vyhrali sme zaslúžene, penalty boli obe, hostia mali minimum šancí, z jednej dali gól,“ okomentoval sobotné stretnutie tréner Dubnice Peter Gergely

Dubničania nevyhrali len v 8. kole, keď nestačili na Poprad (2:3). Čo hovorí dubnický lodivod na doterajšie výkony a výsledky jeho zverencov? „Mali sme aj šťastie, chlapcom stúplo sebavedomie, dobre trénujú, hrajú a môžeme sa ďalej zlepšovať. Verím, že sa ešte zlepšíme,“ vyhlásil Gergely. Najbližšieho čaká jeho zverencov duel v Liptovskom Mikuláši.


Zostrih zo zápasu FK Dubnica - MFK Skalica

Rusnák: Víťazstvom sme naštartovali opäť víťaznú sériu

Banskobystričania sa momentálne nachádzajú na 2. priečke, tri body strácajú na Dubnicu a pred Popradom sú vďaka lepšiemu skóre. Počas víkendu si tím zo stredného Slovenska poradil s Liptovským Mikulášom 2:1. „Ťažký zápas, pretože aj keď sme sa rýchlo ujali vedenia, tak sme trošku prvý polčas stratili na aktivite, akoby sme čakali len na chybu súpera, Boli sme málo aktívni, nepremenili sme pokutový kop. Na začiatku druhého polčasu sme nepremenili šance, ktorými sme sa mohli dostať do dvojgólového vedenia. Súper nás potrestal, dokázali sme však zareagovať. Škoda, že pred koncom sme ten zápas neuzavreli skôr a museli sme tŕpnuť až do konca. Takéto víťazstvo pomôže a je určite pre nás dôležité,“ povedal pre mfkdukla.sk hráč Blažej Vaščák.

Hráči MFK sa v predošlých kolách tešili z výhrier nad Šamorínom (5:0), Ružomberkom B (3:2), Púchovom (1:2), rezervou Slovana (3:0), Podbrezovou (0:2) a Popradom (2:0). Naprázdno odišli zo stretnutí proti Žiline B (3:4) a Skalici (1:3). „Bol to pre nás ťažký zápas, máme 14 zdravých hráčov. Zvládli sme pohár a po tej nešťastnej prehre v Skalici, kde sme mali dostatok šancí a boli sme vyrovnaným súperom, sme teraz doma chceli zvíťaziť. Víťazstvom sme naštartovali opäť víťaznú sériu. Sme radi, že sa nám to podarilo, nikto sa nezranil a verím, že to takto bude pokračovať,“ uviedol pre klubovú stránku asistent trénera Štefan Rusnák.


Zostrih zo zápasu MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Tatran Liptovský Mikuláš

(Autor: SFZ)

Petruš: Spolieham sa na svoje mužstvo a na našu kvalitu

Popradčania, ktorí doposiaľ nazbierali v aktuálnom ročníku 21 bodov, sa naposledy tešili z triumfu v nedeľu na pôde Petržalky 3:1. „Videli sme veľmi dobré druholigové stretnutie aj vďaka nášmu dobrému výkonu. Dovolím si tvrdiť, že sme vyhrali zaslúžene, pretože sme mali viac gólových príležitostí ako domáci. Škoda inkasovaného gólu, ale ten nás cez polčas vyburcoval k lepšiemu výkonu. V druhom polčase sme predviedli jeden zodpovedný, dobrý výkon, boli sme nepríjemní v útočnej fáze hry a dali sme pekné tri góly. Do Popradu si vezieme dôležité tri body. Pochváliť musím Grešáka, ktorý bol v druhom polčase rozhodujúcim hráčom, keďže pripravil situácie pri druhom i treťom góle,“ povedal po nedeľnom zápase tréner Popradu Marek Petruš

Jeho zverenci si v tejto sezóne poradili ešte s rezervou Slovana (1:0), Podbrezovou (3:0), Košicami (3:2), Liptovským Mikulášom (2:0), Komárnom (2:0) a Dubnicou (3:2). Popradčania prehrali so Skalicou (1:2) a Banskou Bystricou (0:2). „Ja osobne sa nechcem pozerať na súperov, spolieham sa na svoje mužstvo a na našu kvalitu. Verím, že to pretavujeme aj v zápasoch, sledujeme len seba a vždy sa pripravujeme na najbližší zápas,“ uviedol Petruš.


Zostrih zápasu FC Petržalka - FK Poprad

Program 10. kola

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Vedúci trojlístok nezaváhal, tréner prvej Dubnice Gergely: Môžeme sa ďalej zlepšovať