II. liga – Vujoševič sa živil aj ako čašník, teraz s Banskobystričanmi myslí na postup

Branislav Sarňák|25. mar 2020 o 09:45

BANSKÁ BYSTRICA – V zime sa podaril Banskobystričanom husársky kúsok. Vedúci tím II. ligy dokázal udržať káder pokope a navyše sa ešte viac posilnil. Mužstvo s najvyšším počtom gólov dokázalo na hrote útoku zvýšiť konkurenciu, keď predstavitelia klubu získali z konkurenčnej Dubnice Miladina Vujoševiča. Ten hneď v úvodnom jarnom kole zabezpečil Dukle tri body z ihriska rezervy Ružomberka.

Rodák z Čiernej Hory má momentálne na konte sedem presných zásahov. Najlepším zakončovateľom v banskobystrickom tíme je však s jedenástimi gólmi niekdajší slovenský mládežnícky reprezentant Róbert Polievka. Ako vníma Vujoševič svoju pozíciu v mužstve Stanislava Vargu? „Zo začiatku to bolo trochu ťažké, pokiaľ som sa prispôsobil tímu. Teraz sme už so spoluhráčmi zohratí, chápeme sa na ihrisku a každý vie, čo má robiť, fungujeme dobre. Prípravu sme začali trochu zle, prvé dva zápasy sme prehrali, ale potom sme išli do Nitry a vyhrali 5:1. Od toho zápasu sme sa zlepšovali a neustále sa chceme zlepšovať. V mužstve sú veľmi dobrí chlapci a futbalisti, takže som nemal problém sa prispôsobiť v kabíne a dúfam, že sa nám podarí naplniť náš cieľ, a to je postup do Fortuna ligy. To je zároveň aj naša motivácia,“ opísal v rozhovore pre mfkdukla.sk Miladin Vujoševič svoje účinkovanie v novom klube od prvého dňa v ňom.

(Autor: SFZ)

Príchodom 23-ročného zakončovateľa majú Banskobystričania ďalšie možnosti, ako hrať v útoku. „Viem zahrať aj pod hrotom, ale najlepšie sa cítim na typickom útočníckom poste a myslím, že najviac tam aj pomôžem tímu. Ale je na tréneroch, kam ma zaradia do zostavy. Mojou úlohou je byť stále pripravený v zápasoch čo najviac pomôcť mužstvu,“ zamyslel sa Vujoševič, ktorý počas jesennej časti strelil dva góly za Dubnicu práve Banskej Bystrici (bolo to v 12. kole a zápas sa skončil remízou 3:3 – pozn) . „Vedeli sme, že hráči Dukly majú kvalitu, možno o trochu lepšiu ako Dubnica. Dukla hrala výborný futbal do nejakej 70. minúty na ťažkom teréne. Potom sme my dali dva góly, ale na konci mala Dukla veľkú šancu na 4:3, ale nepremenila ju a zápas sa skončil podľa mňa zaslúženou deľbou bodov. Tréneri i spoluhráči ma prijali veľmi dobre, aj napriek tomu, že som im na jeseň vo vzájomnom zápase strelil dva góly... Teraz na to spomíname len zo srandy,“ vravel útočník.

Vujoševič (vpravo) sa oslavuje gól proti rezerve Ružomberka.
Vujoševič (vpravo) sa oslavuje gól proti rezerve Ružomberka. (Zdroj: FutbalnetTV, Autor: FutbalnetTV)

Aký má Vujoševič cieľ s novými spoluhráčmi? „Môžem povedať, že máme ambíciu postúpiť do prvej ligy. Každý pracujeme na tom a robíme všetko pre to. Myslím si, že máme kvalitný káder, ktorý môže pomýšľať na postup a uvidíme na konci súťaže, či sa nám to podarí. Máme konkurentov, sú tu Dubnica aj Skalica, takže nebude to jednoduché, ale sme pripravení zabojovať o svoju šancu,“ vyhlásil.

Rodák z Čiernej Hory prišiel na Slovensko v sezóne 2016/17 a pred prestupom do Banskej Bystrice hral za Fiľakovo, Rimavskú Sobotu a Dubnicu. Pred príchodom na slovenské trávniky sa živil aj ako čašník. „Bolo aj také obdobie v mojom živote, keď som len robil čašníka a futbal som rok nehral. Na Slovensko som prišiel, pretože som cítil, že tu môžem byť úspešný. Začal som v tretej lige a hneď som začal dávať góly. Bolo mi povedané, že nemám na II. ligu, ale neskôr som prestúpil do Dubnice. S ňou som postúpil do II. ligy a hneď som sa stal najlepším strelcom súťaže a vtedy mi bolo povedané, že nemám na I. ligu. Aj kvôli tomu som prišiel do Dukly, lebo podľa mňa má Dukla najväčšie ambície postúpiť a chcem si zahrať najvyššiu súťaž. A chcem potvrdiť, že mám na najvyššiu súťaž a dokázať aj neprajníkom, že sa vo mne mýlili. Môžem povedať, že som taký bojovník vo futbale, všetko som si musel odmakať a neustále sa chcem zlepšovať a zatiaľ idem krok po kroku,“ povedal Vujoševič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Vujoševič sa živil aj ako čašník, teraz s Banskobystričanmi myslí na postup