II. liga žien – Začínajú sa o kvalifikačné zápasy o najvyššiu súťaž

Trenčianky sa tešia z víťazstva v ich skupine II. ligy.
Trenčianky sa tešia z víťazstva v ich skupine II. ligy. (Zdroj: Archív AS Trenčín, Autor: Archív AS Trenčín)
Branislav Sarňák|13. jún 2019 o 11:00

BRATISLAVA (SFZ) – Union Nové Zámky, AS Trenčín alebo FK Poprad. Jedno družstvo z tohto trojlístka sa stane v budúcej sezóne nováčikom I. ligy žien. Tímy odohrajú medzi sebou vzájomné stretnutia (16. - 23. júna) a prvý z minitabuľky poputuje medzi našú ženskú klubovú elitu, v ktorej nahradí vypadávajúci MFK Ružomberok.

Novozámčanky, Trenčianky a Popradčanky si zabezpečili miestenku v kvalifikačných bojoch víťazstvami vo svojich druholigových skupinách. Futbalistky Unionu ovládli skupinu A, hráčky spod hradu Matúša Čáka skupinu B a najvýchodnejšie družstvo z tejto trojky vyhralo skupinu C. „Novozámčanky zo svojej skupiny postúpili na úkor FK Dúbravka, kde rozhodoli o postupujúcom až lepšie vzájomné zápasy. Hráčky Unionu majú s najvyššou súťažou už skúsenosti, v minulosti ju hrávali, dokonca hrali aj v Lige majstrov. Trenčianky sa už tretí raz po sebe pokúšajú dostať do I. ligy. Popradčanky sa do tejto fázy dostali po prvýkrát. Budú to zaujímavé stretnutia. Teší nás to, že všetky tri tímy chcú postúpiť,“ povedala administratívno-organizačný pracovník rozvoja ženského futbalu Natália Látal Mackovičová.

Kvalifikačné stretnutia sa hrajú v troch rôznych dejiskách v Topoľčanoch, v Martine a v Žiari nad Hronom. „Zápasy sa budú hrať na neutralnej pôde. Štadióny sme vyberali tak, aby aktéri mali na duely približne rovnako ďaleko. Dúfame, že fanúšikovia prídu svoje kluby povzbudiť a vytvoria futbalovú atmosféru, čím pomôžu svojmu družstvu k postupu,“ konštatovala Látal Mackovičová.

Popradčanky sa tešia z triumfu v skupine C II. ligy.
Popradčanky sa tešia z triumfu v skupine C II. ligy. (Zdroj: Archív FK Poprad, Autor: Archív FK Poprad)

Program

16. 6. 2019 o 16:00 h Union Nové Zámky - AS Trenčín štadión MFK Topvar Topoľčany v Topoľčanoch

19. 6. 2019 o 14:00 h AS Trenčín - FK Poprad štadion FK Slovan Žabokreky v Martine

23. 6. 2019 o 11:00 h FK Poprad - Union Nové Zámky štadión FK Pohronie v Žiari nad Hronom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga žien – Začínajú sa o kvalifikačné zápasy o najvyššiu súťaž