II. liga – Pri žilinskej rezerve vystriedal Černáka Guľa: Sila druhej ligy sa nedá presne odhadnúť

Branislav Sarňák|22. júl 2020 o 14:00

ŽILINA – Farby rezervy Žiliny budú hájiť v ďalšej sezóne aj nové tváre v jej kádri Alex Javro, Adam Kostúr a Tibor Slebodník. Mladých šošonov povedie miesto Petra Černáka, ktorý sa stal asistentom pri A-tíme, Norbert Guľa.

Žilinskú rezervu povedie v novej sezóne Norbert Guľa, ktorý pri kormidle vystriedal Petra Černáka. „Toto obdobie neberiem ako prípravu, ale skôr ako nadviazanie na niečo, čo bolo predtým. Chlapci mali len týždeň voľno, čiže začíname ihneď naplno tak, aby sa hráči rozvíjali našou optikou. Verím, že na súťaž budeme dobre pripravení,“ uviedol Guľa pre klubový web. Základom jeho kádra budú hráči z minuloročnej U19, ktorí sa síce reštartu dorasteneckej ligy nedočkali, ale nakoniec dostali príležitosť v nadstavbe II. ligy. „Devätnástka trénovala síce trikrát, ale postupnosť bola dobrá. Nevideli sme, že by chlapci na niečom stratili. Dlho neboli žiadne zápasy, len trénigový proces. Až potom sme hrali prípravné stretnutia, kde sme mali možnosť spoznať hráčov, ktorí prešli z U17 do projektu. Dáta ukázali, že chlapci sú slušne pripravení,“ vyhlásil kouč.

Čo očakáva lodivod od novej sezóny? „Sila druhej ligy sa nedá presne odhadnúť. Mužstvá poznáme, ale musíme sa pozerať na seba a na to, ako môžeme uspieť. Chlapci sú síce mladí, ale majú svoje zbrane, a preto chceme, aby ich efektívne využívali a boli pre súperov nebezpeční. Chceme, aby chlapcov zdobila vnútorná náročnosť na seba samých, aby celý zápas šprintovali. Napriek tomu, že sa možno nebudú prezentovať fyzickým poňatím hry, chceme to vyvážiť agilitou, akčnosťou, futbalovosťou a hrou vo vysokom tempe,“ povedal Guľa.

(Autor: SFZ)

Do B-tímu pred novou sezónou pribudli traja mladí futbalisti Alex Javro z DAC Dunajská Streda, Adam Kostúr z MFK Dukla Banská Bystrica a Tibor Slebodník z FK Poprad. „Napriek tomu, že máme svojich dobrých hráčov, pracujeme aj na skautingu a vytipovali sme si niektorých hráčov, lebo chceme vidieť aj za roh, čiže to, ako budú vyzerať o pol roka alebo o rok. Preto je to ťažšie, ale novým hráčom veríme, že môžu u nás urobiť progres a raz sa možno pozrú aj do áčka. Dôležitá je perspektíva a chuť sa posúvať,“ ozrejmil kouč.

Ako vnímajú nové pôsobisko samotní hráči? „Žilina ma zaujala hneď, ako som dostal ponuku. Dlho som nerozmýšľal, musím s tým len skĺbiť aj školské povinnosti. Sú tu v podstate len mladí chlapci a dostávajú veľa priestoru. Som teda rád, že som dostal šancu a budem sa ju snažiť uchopiť pevne. Určite chcem stabilne hrávať a časom sa prebojovať do prvého tímu,“ povedal pre mskzilina.sk Adam Kostúr, na ktorého nadviazal Alex Javro: „Keď prišla možnosť prestúpiť do Žiliny, hneď som sa o to začal zaujímať, pretože MŠK hrá o popredné miesta nielen v mužskom futbale, ale aj v mládežníckych kategóriách, čo sa mi zapáčilo. Je to pre mňa nová výzva.“

Proti MŠK Žilina B nastúpila na jar v Skupine o postup do Fortuna ligy jeho posledná nová akvizícia Tibor Slebodník. Popradčania vtedy podľahli šošonom 0:4. „Ten zápas ukázal Popradu veľké nedostatky. Vtedy sme už s bývalými spoluhráčmi vysoko prehrali a ukázalo sa, že Žilina je s mladými hráčmi niekde inde. Napriek tomu som veľmi rád, že som vedenie MŠK zaujal a že sme sa dohodli. Je to jeden z top klubov na Slovensku a som šťastný, že tu môžem byť. Všetko je na top úrovni. Hráči tu rastú individuálne, dobre sa tu pracuje s mládežou. Teraz chcem zapadnúť do kolektívu čo najrýchlejšie, zvyknúť si na spoluhráčov a systém a raz sa dostať aj do prvého tímu,“ uviedol Slebodník.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Pri žilinskej rezerve vystriedal Černáka Guľa: Sila druhej ligy sa nedá presne odhadnúť