II. liga – Žilinský B-tím sa pripravoval doma, Konečný: Partiu sme utužili v Terchovej

(Zdroj: mskzilina.sk)
Branislav Sarňák|28. feb 2019 o 08:30

ŽILINA (SFZ/Branislav Sarňák) – Hráči žilinského B-tímu sa tiež počas týchto týždňov a mesiacov pripravujú na jarnú časť, podobne ako ich súputníci v II. lige. Futbalisti spod Dubňa vstupujú do odvetnej etapy súťaže so svojimi cieľmi, o ktorých viac prezradil pre futbalnet.sk tréner Slavomír Konečný.

Žilinský B-tím bude aj naďalej plniť úlohu rezevného mužstva pre ,áčko‘. V II. lige budú hrať hráči, ktorí v prvom tíme dostávajú menej šancí, aby naberali zápasovú prax. V ,béčku‘ sa budú aj rozohrávať tí, ktorí budú po zranení, prípadne sa v ňom budú noví hráči zžívať so žilinskou filozofiou. „B-tím bude plniť rovnakú úlohu, ako v predošlých rokoch. Pokračujeme v nastolenom smere,“ povedal tréner Konečný. Žilinský B-tím v minulých rokoch chodieval s A-mužstvom počas zimnej prípravy na sústredenie do Dubaja. „Tento rok sme do Dubaja nešli a prípravovali sa v domácom prostredí. Veď tu máme umelú a vyhrievanú hraciu plochu, ktorá je na vysokej úrovni. Na dva dni sme si odskočili do Terchovej, kde sme utužovali kolektív,“ prezradil lodivod Žilinčanov.

Šošoni aboslovovali počas prípravy všetko, čo mali v pláne. „Na jarnú časť sme pripravení a nachystaní. Úvidíme, kto nás bude dopĺňať z A-tímu, všetky tieto otázky budeme riešiť operatívne,“ konštatoval šéf žilinskej lavičky.

Konečný prezradil aj ciele svojho tímu v jarnej časti. „Chceme určite hrať II. ligu aj v ďalšej sezóne. Pre nás je dôležité, aby mladí hráči získavali skúseností v mužskom futbale,“ zakončil Konečný.

foto mskzilina.sk

(Autor: SFZ)

Prípravné zápasy – výsledky

MŠK Žilina B – Fomat Martin 5:0
MŠK Žilina B – Púchov 2:2
MŠK Žilina B – Třinec 4:2
MŠK Žilina B – Ružomberok B 1:1
MŠK Žilina B – Olomouc B 3:1
MŠK Žilina B – Liptovský Hrádok 4:0

Pohyby v kádri počas zimy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Žilinský B-tím sa pripravoval doma, Konečný: Partiu sme utužili v Terchovej