II. liga – Zmena v Petržalke, Kalina končí ako generálny manažér: Splnil sa mi veľký sen

Kalina bol generálny manažér Petržalky päť rokov.
Kalina bol generálny manažér Petržalky päť rokov. (Zdroj: FC PETRŽALKA, Autor: FC PETRŽALKA)
Branislav Sarňák|15. júl 2019 o 10:30

BRATISLAVA (SFZ) – Pred novou druholigovou sezónou nastala v FC Petržalka zmena v „kuchyni“ klubu. Po piatich rokoch skončil na pozícii generálneho manažéra Andrej Kalina. Za jeho pôsobenia sa Petržalčania dokázali vyškrabať z V. až do II. ligy. Jeho ďalšou výzvou je rozvoj futbalovej sociálne siete. V rozhovore pre fcpetrzalka.sk Kalina ozrejmil kroky svojho rozhodnutia.

„V poslednom období som cítil, že už mi chýba, v porovnaní s minulosťou, energia a drajv. Nevedel by som odovzdávať petržalskému futbalu to, čo som odovzdával doteraz a to, čo tento klub potrebuje. Vyčerpal som potenciál a víziu, s ktorou som do klubu prichádzal, zo svojho pohľadu nevidím ďalší osobný prínos pre napredovanie klubu v takej miere, ako to bolo doteraz. Dovolím si povedať, že odchádzam s čistým štítom, pre petržalské farby som odviedol maximum a ak má klub ďalej napredovať, tak by mal prísť na moju pozíciu človek s novou energiou, predstavami a víziami,“ povedal v rozhovore pre klubový web.

Rozhodnutie odísť z klubu sa nerodilo v Kalinovom prípade ľahko. S Petržalkou zažil krásne chvíle v podobe do II. ligy, v ktorej ako nováčik skončili Petržalčania na 8. mieste. „Priznám sa, v samých začiatkoch som si nevedel predstaviť, že by sme mohli v tak rýchlom čase dosiahnuť tak výrazný progres. Z tohto pohľadu ma pôsobenie v Petržalke napĺňa hrdosťou a vďakou. Najvýraznejšiu stopu vo mne zanecháva postup A-tímu do II. ligy a minuloročné potvrdenie druholigovej príslušnosti, na opačnom póle je neúspech v baráži o postup do 1. dorasteneckej ligy. Tento neúspech som prežíval veľmi emotívne. Pevne verím, že v nasledujúcej sezóne naplnia dorastenci aj túto métu. Dovolím si povedať, že postup dorastencov do 1. ligy by zavŕšil v súčasnosti, v tých podmienkach, v ktorých klub funguje, absolútne maximum, ktoré môže FC Petržalka dosiahnuť,“ konštatoval Kalina.

(Autor: SFZ)

Už bývalý generálny manažér sa na záver poďakoval za dôveru a priestor na realizáciu majiteľom klubu. „V podstate mi splnil veľký sen, vždy som chcel byť súčasťou väčšieho, tvorivého procesu a budovanie povedomia FC Petržalka mi tieto sny naplnilo. Vážim si a ďakujem za možnosť spolupracovať s ďalšími kolegami, veľa som sa naučil a rád sa budem s nimi stretávať aj naďalej. V neposlednom rade ďakujem tiež mnohým hráčom, ktorí prešli mojimi rukami a vďaka nim je dnes klub tam, kde je. Špeciálna vďaka patrí fanúšikom. Sú dušou tohto klubu, nakoniec, futbal sa robí pre ľudí. Narodil som sa v Petržalke, cítim sa telom a dušou Petržalčan a sám zostanem navždy fanúšikom tohto klubu,“ zakončil Kalina.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga – Zmena v Petržalke, Kalina končí ako generálny manažér: Splnil sa mi veľký sen