INTER MILÁNO UŽ AJ NA SLOVENSKU

Javier Zanetti
Javier Zanetti (Zdroj: FB Javier Zanetti, Autor: FB Javier Zanetti)
Marek Svátek|7. jún 2018 o 19:00

Legendárny Javier Zanetti otvoril v Stupave akadémiu Nerazzurri

V stredu 6. júna bolo v Bratislave a následne v Stupave rušno. Jeden z najväčších klubov na svete – Inter Miláno – totiž vyslal do tunajších končín vzácnu návštevu s výnimočným poslaním. Viceprezident milánskeho klubu Javier Zanetti tu otvoril ďalšiu z akadémií Internazionale. Po slávnostnom podpise zmluvy o spolupráci v Bratislave sa konal prvý oficiálny tréning na ihrisku v Stupave.

Slovensko sa tak prostredníctvom Inter Academy Imas Slovakia zaradilo k viacerým krajinám, kde už Inter svoje akadémie má. Zmluvu o spolupráci oboch strán podpísali viceprezident Interu Miláno Javier Zanetti a prezident FC Imas Peter Hasoň.

"Je pre mňa cťou zastupovať Inter na veľkolepej udalosti akou príchod klubu na Slovensko je. Spolu s FC Imas už od začiatku komunikácie zdieľame spoločné hodnoty. Chceme sem priniesť know-how, vďaka ktorému sa Inter dostal na svetovú úroveň," odhalil ciele projektu dlhoročný kapitán milánskeho tímu. Peter Hasoň ako hrdý rodák zo Stupavy doplnil: "Som lokálpatriot a preto ma teší, že akadémia bude situovaná práve v Stupave. Bude to pri škole, ktorú navštevuje tisícka detí, takže aj z tohto pohľadu to považujem z správny krok." Športový funkcionár vysvetlil aj iný rozmer celého projektu: "Našim cieľom je dosiahnuť, aby naše deti nemuseli cestovať za kvalitnou prípravou do zahraničia, aby neopúšťali svoje rodiny a vybudované zázemie. Prvotriednu kvalitu im zo zahraničia prinášame sem na Slovensko."

Javier Zanetti
Javier Zanetti (Zdroj: FB Javier Zanetti, Autor: FB Javier Zanetti)

Zo Slovákov si za Inter zahrali v Serii A Vratislav Greško ako aj Milan Škriniar. "Som hrdý na to, že Škriniar sa zaradil do rodiny Interu. Je to skvelý profesionál s výborným charakterom," zložil poklonu reprezentačnému stopérovi Javier Zanetti. Možno aj dobré skúsenosti so Slovákmi primäli "čierno-modrých" rozšíriť svoje portfólio aj o našu krajinu. "Futbalové akadémie máme v Argentíne, Brazílii, Kolumbii, Číne, Indonézii, Japonsku, Libanone, Saudskej Arábii ale aj v Maďarsku. Pôsobíme na troch kontinentoch. Do nášho programu sa zapojilo približne 20.000 detí, 300 miestnych trénerov a zhruba 40 trénerov Interu, ktorí boli starostlivo vybraní a museli mať najmenej päťročné skúsenosti s trénovaním mládeže," informoval technický riaditeľ Interu Marco Monti.

Šéftrénerom Futbalovej Inter Academy IMAS Slovakia je Talian Raffaele Quaranta. Dvadsaťsedem špičkových trénerov sa bude starať o tri kategórie hráčov Ellit Group U15 až U19, Premium Group U11 až U14 a Star Group U5 až U10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»INTER MILÁNO UŽ AJ NA SLOVENSKU