Ľavonohý dirigent zálohy Interu – Patrik Kochan

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)
Peter Cuninka|11. okt 2017 o 11:20

Autor: Matej Kraus

Futbalovo vyrastal v Šali a Trenčíne. V minulej sezóne sa presunul k nám do Interu a hneď oslavoval postup do 2. ligy. V tejto je neodmysliteľnou súčasťou zálohy Interu, kde sa futbalovo rozvíja každým jedným zápasom.

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)

Patrik je vzrastom nižší, no v “žltočiernej” zálohe je neprehliadnuteľný. Spolu s Máriom Baldovským a Elvisom nastúpil v tejto sezóne vo väčšine ligových aj pohárových zápasov. Na otázku ako je spokojný so svojimi výkonmi odpovedal skromne, "Táto otázka patrí skôr pre trénera. Ja sa snažim odovzdať na ihrisku maximum a každým zapasom sa chcem zlepšiť a získať skúsenosti."
Futbalové sny rodáka zo Šale nie sú príliš dlhodobé, no na ich plnení pracuje tvrdo každý jeden deň, "Pri futbalových snoch nepozerám príliš dopredu. Keď som bol žiak v Šali chcel som sa dostať do 1. dorasteneckej ligy. Keď som bol v doraste Trenčína chcel som sa dostať do A-tímu. Keď som šiel do Interu chcel som postúpiť do 2. ligy. Teraz by som sa chcel dostať do Fortuna ligy. Ak sa mi to podarí možno by som chcel skúsiť zahraničie."

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)

Patrik si pripísal aj zopár štartov za áčko Trenčína, no jeho obľúbené kluby nie sú zo Slovenska. "Už ako malý chlapec som fandil Manchestru United, no veľmi atraktívny futbal hrá aj Neapol s Hamšíkom. Takže tieto dva tímy." Kochy je po víťazných zápasoch vždy ten, čo dostáva kabínu do varu a začína pokrik, "V minulej sezóne to robil Tomáš Šalata, ktorý odišiel a tak som sa toho ujal ja, kedže mám v povahe robiť v kabíne, autobuse alebo na tréningu hlúposti." Po jesennej časti to vyzerá, že Inter skončí niekde v strednej časti tabuľky, no ľavonohý záložník si z toho ťažkú hlavu nerobí, "Myslím si, že na konci jesene budeme na horšom mieste ako na konci sezóny. Mužstvo sa stále zlepšuje a verím, že štýl hry, ktorý hráme nebude len pekný, ale aj efektívny a súperov dokážeme porážať aj vonku."

My samozrejme dúfame, že sa bude Paťovi v sezóne ďalej dariť a pomôže Interu dostať sa aj na vyššie priečky, ako sú pozície v strede tabuľky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ľavonohý dirigent zálohy Interu – Patrik Kochan