Lokomotíva doma stále bez prehry, po dráme s Pohroním nakoniec remíza

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|28. okt 2017 o 08:15

Autor: Tomáš Zagiba

Prvú stratu bodov na domácej pôde utrpeli futbalisti Lokomotívy Košice až v 14. kole, keď s FK Pohronie remizovali 2:2. Bod zachraňoval v hodine dvanástej stopér Róbert Cicman. Loky naďalej zostáva na čele tabuľky.

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Naši chlapci akoby vstúpili do zápasu zlou nohou. Súpera hneď v úvodnej minúte pustili do obrovskej šance. Prvú ešte síce Stredoslováci nevyužili, no v druhej minúte už Lukáš Garaj nezaváhal a rozvlnil sieť za chrtom Miloša Brédu - 0:1. Odpoveď ale na seba nenechala dlho čakať. V piatej minúte poslal do šestnástky center Patrik Zajac a Lukáš Horváth hlavou vyrovnal - 1:1! Zverencom trénerského dua Rusnák - Džubara sa napriek tomu nedarilo zahriať do správnej prevádzkovej teploty. Hostia boli aktívnejší a nebezpečnejší, tlačili sa do koncovky a odmenou im bol druhý gól, o ktorý sa v 23. minúte postaral po rohovom kope Samir Nurković - 1:2. Po polhodine hry mohol vyrovnať Karaš, jeho projektil spoza šestnástky ale hosťujúci gólman Packo vytlačil na roh.

Po zmene strán vybehla na trávnik diametrálne odlišná Lokomotíva. Už v 47. minúte mal na kopačke vyrovnanie Zajac, v obrovskej šanci však nepochodil. Našim chlapcom akoby sa na kopačky lepila smola. Viackrát boli blízko ku gólu, no zakaždým chýbal posledný krok. Posledná pätnásťminútovka priniesla doslova zdrvujúci tlak. Po sérii rohov mohol dvakrát skórovať striedajúci Serečin, hlavičku Cicmana zázračne chytil brankár Packo, zblokovaná bola aj strela Róberta Dického smerujúca priamo do siete. Keď sa už zdalo, že nám nebude súdené vyrovnať, opäť si loptu zobral kapitán Zajac, naservíroval ju ako na podnose Cicmanovi a skúsený stopér, ktorý už v závere zostal v útoku, minútu pred koncom nadstaveného času vyrovnal na konečných 2:2!

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Dva rozdielne polčasy

"Dnešný zápas naozaj možno rozdeliť na dva polčasy. Vstup do toho prvého sme prespali, súper mal hneď v úvode dve obrovské príležitosti, jednu využil. Rýchlo sme sa spamätali, podarilo sa nám vyrovnať, no súper sa o pár minút na to opäť dostal do vedenia. Treba priznať, že Pohronie bolo v prvom polčase herne lepšie. Z našej strany bol zaujímavý vstup do druhého dejstva, keď Zajac nevyužil veľkú šancu. Možno, ak by mu to vyšlo, tak by sme skóre ešte dokázali otočiť. Chlapcom ale napriek tomu patrí pochvala. Nevzdávali sa ani za nepriaznivého stavu a v predposlednej minúte aspoň vyrovnali, vďaka čomu stále držíme domácu sériu neporaziteľnosti," zhodnotil jeden z dvojice domáci kormidelníkov Jozef Džubara.

Jeho náprotivok Milan Nemec by pred zápasom na pôde lídra tabuľky bod bral, inkasovaný gól v samom závere ho ale mrzel: "Samozrejme, mrzia ma dva stratené body, pretože sme odohrali veľmi dobrý zápas. V prvom polčase sme podali vynikajúci výkon. V druhom dejstve sme sa dostali pod tlak a nakoniec sme to neustáli. Súper bol agresívni, mal tam veľa vysokých hráčov. Nakoniec tam predsa len niečo dotlačili. Škoda, že to už bolo v nadstaveom čase."

FC Lokomotíva Košice - FK Pohronie 2:2 (1:2)
Góly: 5. Horváth, 90.+ Cicman - 2. Garaj, 23. Nurković

ŽK: 90. Cicman, 90. Ilinjo - 72. Packo, 90. Nurković

Rozhodoval: Kružliak

Divákov: 300

FCL: Bréda - M. Tóth, Kuľha, Cicman, Pavúk - Ilinjo, Kolek (84. Dický) - Zajac (K), Karaš, Gáll (63. Serečin) – Horváth.

Pohronie: Packo - Nosko, Pittner, Sekereš, Pelegríni (K), Ďungel (89. Hudák), Frimmel (77. Blahút), Nurković, Garaj, Pavúk (90. Prikryl), Paraj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Lokomotíva doma stále bez prehry, po dráme s Pohroním nakoniec remíza