Velebil Mercedes aj napriek neúspechu. Najlepšie auto za posledné roky, vravel Hamilton

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: REUTERS)
REUTERS|6. apr 2024 o 11:47

Hamilton prvýkrát v sezóne predstihol svojho tímového kolegu Georga Russella.

SUZUKA. Pretekár formuly 1 Lewis Hamilton uviedol, že jeho Mercedes je najlepší za posledné tri roky, a to aj napriek priemernej kvalifikácii na sobotňajšiu Veľkú cenu Japonska, v ktorej dominovali súperi Red Bullu.

Sedemnásobný majster sveta, ktorý na konci sezóny odchádza od strieborných šípov do Ferrari, bol v posledných rokoch frustrovaný problémami so spoľahlivosťou a z posledných pretekov v Melbourne odstúpil po poruche motora.

"Počas víkendu to bol zatiaľ rozdiel ako deň a noc, už len z hľadiska toho, ako pohodlne som sa cítil v aute," povedal Hamilton, ktorý sa kvalifikoval na siedmom mieste so stratou 0,569 sekundy na vedúceho Maxa Verstappena.

"Tento víkend sa mi s autom jazdilo oveľa príjemnejšie a najmä na takejto trati, kde potrebujete peknú rovnováhu, je to najpríjemnejší pocit za posledné tri roky," povedal.

Hamilton prvýkrát v tejto sezóne predstihol aj svojho tímového kolegu Georgea Russella, ktorý skončil deviaty.

Zastávka Mercedesu v kvalifikácii Veľkej ceny Japonska 2024.
Zastávka Mercedesu v kvalifikácii Veľkej ceny Japonska 2024. (Autor: REUTERS)

Brit, ktorý s Mercedesom získal šesť zo svojich siedmich titulov majstra sveta, posledný v roku 2020, však povedal, že budú potrebovať viac výkonnosti, aby mohli konkurovať Red Bullu, ktorý v posledných rokoch v tomto športe dominoval.

"Bolo naozaj, naozaj ťažké správne nastaviť a zakaždým to bolo tak ďaleko. Na niektorých miestach sa nám zdalo, že sa nedá nič robiť," povedal Hamilton.

"Tento víkend je to oveľa viac na správnom mieste, takže dúfam, že to bude pokračovať aj v nasledujúcich pretekoch a potom už len musíme pridať výkon," uzavrel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Velebil Mercedes aj napriek neúspechu. Najlepšie auto za posledné roky, vravel Hamilton