Najlepšie sa cíti na poste stopéra, zimovať chce ako líder tabuľky

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|13. nov 2017 o 19:10

Autor: Tomáš Zagiba

V súčasnom kádri Lokomotívy Košice je viacero univerzálov. Veď napríklad stopér Lukáš Horváth podal nejeden kvalitný výkon na hrote útoku. František Pavúk nastúpil okrem postu stopéra aj na ľavej strane obrany či na krídle, najnovšie si dokonca vyskúšal, aké to je v strede zálohy. "Šutiho" sme vyspovedali po smolnom zápase vo Zvolene.

V sobotu sme Zvolenu podľahli tesne 0:1, hoci za predvedený výkon sme si prehrať nezaslúžili...
František Pavúk: "Myslím si, že herne sme boli lepší, no nepremenili sme šance. Vzadu sme spravili jednu väčšiu chybu a súper ju hneď potrestal. Naopak, Zvolen urobil azda štyri chyby a my sme ich nevyužili. Keď sa nepremení veľká šanca, je to z môjho pohľadu rovnaké zaváhanie, ako keď sa urobí chyba vzadu."

Nestáva sa často, že by sme vyšli strelecky naprázdno. Je cítiť už niekoľkokrát zmieňovanú absenciu hrotového útočníka?
"Nemyslím si, že je to tým. Možno, ak by bol vpredu niekto robustnejší, tak by tam povyhrával viac súbojov. Každopádne, my sme si aj vo Zvolene šance vypracovali, no musíme ich premieňať. Nemusí tam byť hrotový útočník, aby z takých šancí strelil gól. Boli to vyložené pozície, z ktorých stačilo dobre trafiť bránku."

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Ty sám si sa dostal do dvoch nádejných situácií, no nepochodil si...
"V prvom polčase som mal jednu strelu, stáli predo mnou asi štyria hráči, snažil som sa to obstreliť. V druhom polčase som dostal dobrú loptu, plánoval som centrovať, no ten pokus šiel na bránku a gólman si to stečoval do tyčky. Nebola to ale tá najväčšia šanca."

Pri absencii Vancáka či Harvilu ťa tréner Rusnák využil na poste defenzívneho záložníka. Ako sa ti tam hralo?
"Poznám ten post, odohral som na ňom nejaké zápasy ešte v drese FC VSS, no nehrávam na ňom často. Nemal som s tým problém, nastúpim tam, kde ma tréner potrebuje, resp. kam ma postaví. Samozrejme, najlepšie sa cítim na poste stopéra, tam som ako doma."

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

V aktuálnej sezóne patríš medzi najvyťaženejších hráčov nášho tímu. Si spokojný so svojimi výkonmi?
"Hrávať pravidelne a podávať stabilne dobré výkony je môj hlavný cieľ. Viem, že som v niektorých zápasoch podal trošku slabší výkon, ale celkovo hodnotím jeseň pozitívne. Som rád a vďačný za to, že som odohral všetky stretnutia, až na tú Skalicu, keď som mal celý deň teploty. Dúfam, že odohrám aj posledný duel proti Popradu."

Napriek ostatnej prehre sa držíme na čele tabuľky, keďže cez víkend zakopli aj Skalica a Sereď. Sledujete v kabíne tabuľku?
"Zatiaľ sme prví, máme to vo svojich rukách. Veľmi radi by sme zimovali na prvom mieste, urobíme pre to maximum. Samozrejme, že sledujeme výsledky i tabuľku, hoci v prvom rade sa sústredíme sami na seba. Pánboh zaplať za zakopnutia našich rivalov. Teraz sa už sústredíme na Poprad, chceme vyhrať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Najlepšie sa cíti na poste stopéra, zimovať chce ako líder tabuľky