ObFZ Nitra: Nový "zväzák" Mesároš – muž bez nepriateľov

(Zdroj: obfz.sk, Autor: ObFZ Nitra)
Peter Cuninka|4. jan 2018 o 17:35

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

V Lehota nie je piaď, čo by nepoznal, na zväze bude nováčikom. Pavol Mesároš je symbol serióznosti, Výkonný výbor s ním bude silnejší.

Neverili by ste, že Pavol Mesároš je z Veľkého Zálužia. "Ulak" opustil v osemnástich, vojna ho vyhnala šoférovať obrnený transportér do Boru u Tachova. Až potom sa začala písať lehotská sága. "Oslovili ma páni Milan Chmelár a Peter Lukáč, za čo im dodnes ďakujem," vracia sa do socíku. V Lehote vtedy staval dom. A na nohy mal postaviť aj tunajší futbal.

O hráčov nešlo, tých boli plné vačky. Problém bol inde. Štadión nemal ducha. Tráva viac rástla ako nerástla, o tribúne ani chýr, dezolátne i kabíny.

Choďte do Lehoty teraz. "Vyrástla nám pekná tribúna, slušné klubové priestory, muži aj mládež sa majú kde prezliekať," vyratúva Mesároš. A navyše – z Lehoty spravil konštantu. Pod jeho dohľadom ešte nevypadla zo šiestej ligy. To je viac než tridsať rokov! "Najlepšie zápasy boli vždy s Veľkým Zálužím a Bábom. Tie derby divákom chýbajú, naši tradiční súperi sú vrátane ďalších v piatej lige. Keby sa vrátili z kraja do oblasti, naša súťaž by bola ešte atraktívnejšia," myslí si.

Slovko ešte fakt sedí. Šiesta liga je už teraz synonymom vyrovnanosti. "Dobrá, zaujímavá súťaž. V každom zápase o niečo ide, nikto si nemôže byť ničím istý. Titul prajem ViOnu," povedal Mesároš a nás trkol prvý dojem. ViOn? "Áno, Volkovce," vysvetlil.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Branislav Zaujec)

Lehotské roky plynú. Ikonický Patrik Bernáth už skončil, aj za stálice ako Marek Kutak, Lukáš a Boris Mesárošovci bude čoskoro treba náhradu. "Títo chlapi si na ihrisku oddreli hodiny, teraz si potrebujeme vychovať podobných srdciarov. Ešte pred piatimi rokmi sme pre mládež robili samé turnaje, teraz chlapci pomaly vyrástli a v lete sa nám rozpadol aj štvrtoligový dorast. No začali sme novú etapu, zložili sme mužstvo benjamínkov, len k nim potrebujeme zanieteného človeka," uvažuje.

Pavol Mesároš drží lehotskú vlajku cez tridsať rokov, koncom novembra prešiel aj pod zväzovú. "Vždy platilo, že Oblastný futbalový zväz v Nitre funguje výborne. Bývalý predseda Peter Martinec ho zanechal Štefanovi Kormanovi v dobrom stave. Aj preto som priveľmi neváhal, keď som bol oslovený," vraví seriózny funkcionár bez nepriateľov, ktorý má čistý kôl s každým. Na galavečeri v Rumanovej si ho všetkých 64 prítomných klubov zvolilo za člena Výkonného výboru za Nitru. "Dôveru si vysoko vážim a chcem byť nápomocný. Naďalej sa budem držať motta, že mosty nepálim, ale staviam," predniesol. Poruke má stálice Petra Bachratého (za Šaľu) a Ladislava Prešinského (za Vráble), rovnakým nováčikom je Peter Chren (za Zlaté Moravce).

(Zdroj: obfz.sk, Autor: Branislav Zaujec)

Mesároša v zväzovom šate pokrstil tradičný turnaj v Olomouci, kde sa zohrávali dva výbery LAMA SK Ligy benjamínkov – chlapci ročníka 2005 došli až do finále, o rok mladšie talenty skončili ôsme. Hanba? Ani náhodou. "Bol som potešený, chlapci hrali vynikajúco, tréneri zložili dobré mužstvá. Starším chlapcom k prvému miestu ešte čosi chýbalo, mladší mali smolu, na ôsme miesto určite nepatrili," zamyslel sa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ObFZ Nitra: Nový "zväzák" Mesároš – muž bez nepriateľov