ObFZ Nitra: Rodí sa liga U9, pilotom Veľké Zálužie

(Zdroj: obfz.sk, Autor: ObFZ Nitra)
Peter Cuninka|14. feb 2018 o 09:35

NITRA (ObFZ Nitra/MARTIN KILIAN ml.)

Halová sezóna sa chýli ku koncu, na futbalové vráta pomaly klope jar. Oblastný futbalový zväz v Nitre chce rozbehnúť novú súťaž, ligu prípraviek v kategórii U9.

Podľa klasiky hrajú na dedinách zväčša len žiaci a dorastenci, bol to prelom, keď sa postavili súťaže pre trinásť- a jedenásťročných futbalistov. A v okresoch Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce už päť rokov fungujú ako hodinky, aj vďaka garantom ako LAMA SK či Miroslav Stoch hralo na jeseň 46 družstiev, 46 nových družstiev! Stochovu miniligu hrajú dokonca aj základné školy z Nitry. Mostíkom do veľkého futbalu sú turnaje v mestskej hale, či na plochách FC Nitra.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: ObFZ Nitra)

S jedlom rastie chuť, zo zväzového hniezda letí tretia lastovička. Predseda ObFZ Nitra Štefan Korman vyslovil ambíciu otvoriť súťaž pre deväťročných futbalistov. "Keď sme zakladali ligu benjamínkov, mnohí si klopali na čelo a vidíte, dnes máme plnohodnotné súťaže vo vekových kategóriách U13 a U11, talenty nám pribúdajú, detí je naozaj dosť, len potrebujeme na dedinách získať viac ľudí, ktorí budú ochotní zabezpečovať potrebný servis ako po športovej, tak aj technickej stránke. Hľadať by sme mali najmä v radoch rodičov. Nečakám, že budeme mať v kategórii U9 hneď dvadsať tímov, ale to sme nemali ani v benjamínke či Stochovej minilige a pozrite sa, dnes atakujeme počet päťdesiatky účastníkov," hovorí šéf zväzu Štefan Korman.

Dohoda padla v nedeľu na finálovom turnaji mladších žiakov LAMA SK Cupe v mestskej hale v Nitre. Pomocnú ruku dvihlo ako prvé Veľké Zálužie. "U nás je táto kategória už dlhšie, vnímame, že deti v tomto veku sú aj na iných dedinách, takže áno, prečo im nespraviť riadnu súťaž? Som presvedčený, že sa nám do jarnej časti prihlási desať mužstiev, podľa počtu potom pripravíme hrací model. Prvý turnaj by bol v apríli u nás vo Veľkom Záluží, druhý v máji v Čeľadiciach, Martin Hamada sľúbil, že s nami ide do toho," rozpísal plány Pavol Cocher, ktorého šéf zväzu po chlapskom podaní rúk ustanovil pre jarnú časť do pozície koordinátora projektu ligy U9.

(Zdroj: obfz.sk, Autor: ObFZ Nitra)

Pavol Cocher je jedným z tmelov futbalu v "Ulaku", 4-tisícovej obci, ktorá by mohla hrať v reklame na futbal – do lopty tu kopú dorastenci, starší žiaci, benjamínkovia, prípravkári, predprípravkári a čuduj sa svete, v telocvični sa už naháňajú i škôlkari! Pavol Pekár, ktorý patrí medzi šéfov futbalu vo Veľkom Záluží, projekt novej ligy s "ulackým" prispením odobril.

Na jar bude teda liga U9 ešte bez papierov, brány otvorí pre chlapcov i dievčatá z ročníku 2009 a menej. Naostro a s registračkami by mala bežať od leta. Na družstvo stačí zohnať desať malých futbalistov, hrá sa 4+1 a na menšie než hádzanárske ihrisko, adeptov do novej súťaže už na linke čaká Pavol Cocher (0905 423 274, pavol099@gmail.com).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»ObFZ Nitra: Rodí sa liga U9, pilotom Veľké Zálužie