SLOVNAFT CUP: OBHAJCU ČAKÁ PREKVAPENIE Z LIPTOVA

Marek Svátek|14. mar 2018 o 09:00

Slovan na ceste za ôsmym pohárovým triumfom

Kdekoľvek a na akýkoľvek zápas nastúpia futbalisti Slovana Bratislava v rámci Slovenska, vždy budú favoritmi. Platí to samozrejme aj pred blížiacom sa štvrťfinále Slovnaft Cupu. Súperom Bratislavčanov bude Liptovský Mikuláš. Tatran ale rolu outsidera neberie, vzdať sa svojej semifinálovej šance určite nebude chcieť.

Až dosiaľ prekonal Tatran všetky pohárové prekážky. Na jeho štíte ostali Tisovec, Hajnáčka, Dubnica i Zvolen. Lenže Slovan je súperom z úplne iného súdka. Belasí budú hrať navyše v domácom prostredí na Pasienkoch, takže akýkoľvek rezultát, než ako postup Bratislavčanov by sa rovnal neopísateľnej senzácii. Lenže... Takých sme už v pohári zažili mnoho. Pred pár rokmi vyradil Liptovský Mikuláš Duklu Banská Bystrica, získať štvrťfinálový skalp Slovana by bol určite ešte väčší úlovok.

Slovan o tom ale určite nebude chcieť ani len počuť. Veď "belasí" sú najúspešnejším slovenským tímom v pohári. V novodobej histórii sa do finále predrali desaťkrát, z toho sedemkrát zvíťazili. Naposledy vlani, keď vo finále s veľkým prehľadom zdolali Skalicu 3:0.

Slovan prehral pohárový duel naposledy ešte na jar v roku 2016 s Trenčínom. Odvtedy ťahá sériu 12-tich víťazstiev v rade. V aktuálnej sezóne vyprevadil tím z hlavného mesta z pohárovej súťaže Nové Zámky, Malacky, Myjavu aj Nitru. Súperi rozhodne nie z kategórie ľahkých prekonali defenzívu Slovana iba dvakrát, naopak Bratislavčania dali dovedna 11 gólov. Darilo sa najmä Róbertovi Vittekovi, ktorý dal v posledných troch pohárových dueloch Slovana až päť gólov.

Pre Liptákov bude duel so Slovanom tohtoročnou súťažnou premiérou, naopak "belasí" majú za sebou už viacero ťažkých duelov. Po vysokej výhre nad Žilinou a tesnom triumfe v Nitre, nasledovala ďalšia konfrontácia Slovana so Žilinou a aj keď tentoraz "belasí" prehrali, tím Martina Ševelu sa na pohár určite skvele pripraví. Zvlášť, keď vezmeme do úvahy fakt, že trénerovi ŠK víťazstvá v pohároch chutia. Dosiahol na ne ako hráč aj ako tréner. S motiváciou zverencov preto Martin Ševela určite problém mať nebude.

Posledný zápas štvrťfinále je na programe dnes o 18:00. Priamy prenos vám prinesieme aj v rámci internetového priameho prenosu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SLOVNAFT CUP: OBHAJCU ČAKÁ PREKVAPENIE Z LIPTOVA