Opora zadných radov Interu - Andrej Štrba

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)
Peter Cuninka|8. nov 2017 o 17:00

Autor: Matej Kraus

Má len 19 rokov, no v niektorých situáciách si vie poradiť ako skúsený harcovník. Vedľa Petra Petráša naberá v tejto sezóne skúsenosti a dúfa, že sa raz dostane do Fortuna ligy - Andrej Štrba.

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)

Od začiatku sezóny pôsobí na ihrisku sebavedomo. Má len 19 rokov a v tejto sezóne patrí medzi najväčšie opory Interu Bratislava. Zatiaľ nastúpil v každom jednom zápase a takmer vždy podal stopercentný výkon. Svoje dobré výkony však nepreceňuje a je rád za šancu, ktorú dostal, "V prvom rade som veľmi rád, že mi tréner dôveruje a dáva mi priestor na zlepšovanie. Stále je, čo zlepšovať na mojich výkonoch. Nesmiem sa uspokojiť, inak sa mi nikdy nepodarí posunúť vyššie. Svoje ciele vo futbale beriem postupne. Teraz, keď sa mi podarilo nastupovať pravidelne v druhej lige, chcel by som si určite zahrať aj v tej prvej a následne si určiť ďalší cieľ," hovorí mladý stopér, ktorý prišiel do Interu pred sezónou zo Spartaka Trnava.

Každý hráč ma svoje futbalové sny a ciele. Ani Andrej nie je výnimkou, hoci ako hovorí on, všetko príde postupne, možno aj prestup do nejakého veľkoklubu, ktorý by to bol v prípade Andreja, vám povie už on sám, "Môj vysnívaný klub je zároveň aj mojím obľúbeným a tým je Real Madrid, ktorému fandím už od malička." Ktovie, možno nám na Slovensku rastie nový Sergio Ramos. Aďo sa mu však v gólovej potencii aj ceľkom podobá. V tejto sezóne sa mu podarilo vsietiť už dva góly. Jeden presný zásah dal pekným volejom do siete Žiliny "B" a druhý pridal v Liptovskom Mikuláši po dobrom nábehu na rohový kop a nekompromisným zakončením hlavou.

(Zdroj: fkinterbratislava.sk, Autor: fkib)

Na záver sme ešte Andrejovi dali otázku, či by si viac vážil štart v Lige majstrov alebo účasť na veľkom podujatí, akým sú napríklad Majstrovstvá Európy či Majstrovstvá sveta. Mladý obranca odpovedal, tak ako sa na hrdého Slováka patrí, "Sen každého futbalistu je bojovať za svoju krajinu na MS alebo ME. Verím, že sa mi to raz podarí, s tým by mohol prísť aj štart v Lige majstrov."

foto: fk inter

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Opora zadných radov Interu - Andrej Štrba