Poprad zlomil Inter až v závere

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)
Peter Cuninka|24. sep 2017 o 13:30

Autor: Richard Hudeček

Kto prišiel, neoľutoval. Futbalisti druholigového FK Poprad a FK Inter Bratislava pripravili v sobotu večer fanúšikom v NTC Poprad parádne divadlo. Chýbala azda iba lepšia divácka kulisa, ktorú by si toto predstavenie určite zaslúžilo. 650 divákov síce nie je málo, ale štvorciferný počet by potešil viac.

Inter začal pod Tatrami odvážne a v úvodnej štvrťhodine Popradu takmer nepožičal loptu. „Treba si vychutnať toto víťazstvo, lebo sa nerodilo ľahko. Inter hral umne, bol neskutočne silný na lopte. Súper potvrdil svoju kvalitu, v úvode na nás poriadne vybehol. Museli sme sa s tým vyrovnať. Postupom času sme ovládli hru a napokon sme dali víťazný gól. Nech nám tieto tri body slúžia ako povzbudenie do ďalšej práce,“ rozhovoril sa pre klubový web fkpoprad.sk po najtesnejšom triumfe 1:0 brankár FK Poprad Ján Malec.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

TAKÉ CHUTIA NAJVIAC

Domáci postupne prevzali iniciatívu na svoje kopačky a do konca polčasu si vytvorili dve vyložené gólové príležitosti. Kukoľ ani Šesták však bránu hostí netrafili. „Šťastiu sme šli naproti až do konca a sme radi, že sme za to boli odmenení. Zápas mal veľmi dobrú úroveň. Inter bol doposiaľ najlepšie mužstvo, ktoré u nás hralo. Bol silný na lopte, dobrý kombinačne. Z obidvoch strán to bol otvorený futbal. Škoda, že sme nerozhodli zápas v prvom polčase, keď sme mali tri veľké šance. Takto sme boli všetci napätí až do konca. O to viac ale chutí takéto víťazstvo,“ uviedol pre klubový web fkpoprad.sk hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

MALECOV ZÁKROK ZÁPASU

V druhom polčase bolo jasné, že jeden gól môže rozhodnúť o víťazovi. Zákrok zápasu predviedol domáci Malec, ktorý sa blysol pri tutovke Manceho. „Našťastie som tú loptu videl. Od toho som tam, aby som niečo chytil. Vážim si ten zákrok, pretože nuly sú v zápasoch, kde nepadá veľa gólov, veľmi dôležité. Tréner nám cez polčasovú prestávku povedal, že môže rozhodnúť jediný gól a mňa to nahecovalo,“ dodal Malec, ktorý zdôraznil, že víťazstvo symbolicky venovalo celé mužstvo nielen sebe, ale aj prezidentovi klubu Romanovi Dvorčákovi, ktorý mal deň pred duelom narodeniny.

Misku váhy mohol na stranu domácich nakloniť aj Maťaš, ktorý ale taktiež nenamieril medzi tri žrde. „V šprinte som si nabehol na famózny center Vlada Kukoľa, dal som tam nohu, no netrafil som to dobre. Bola to moja chyba. Mrzí ma to, v lige mi zatiaľ nie je súdené streliť gól,“ povzdychol si rýchlonohý krídelník Popradu Viktor Maťaš.

(Zdroj: fkpoprad.sk, Autor: fk poprad)

KLOBÚK DOLU PRED SÚPEROM

Keď sa už zdalo, že v Poprade sa zrodí bezgólová remíza, v 88. minúte prišla chvíľa Šestáka, ktorý presnou hlavičkou strhol víťazstvo na stranu bielo-modrých. „V tomto je Stano svetová trieda. Som rád, že sme to zlomili v posledných minútach. O to sladšie je toto víťazstvo. Klobúk dolu pred súperom, chcel hrať futbal, mal aj on šance. Makali sme do konca a vyšlo nám to,“ doplnil Maťaš.

Hostia odchádzali spod Tatier sklamaní. Predviedli kvalitný výkon a o cenný bod prišli až v samom závere. „V kabíne boli aj nejaké slzy, sú to mladí chlapci. Bol to atraktívny zápas pre divákov, hoci padol iba jeden gól. Úroveň stretnutia bola veľmi dobrá, je tu prajné prostredie. Opäť však ideme domov bez bodu, čo nás mrzí. Inkasovať tri minúty pred koncom je kruté, ale taký je futbal. Naši chlapci sú vo vývoji, týmto smerom sa budeme uberať ďalej,“ konštatoval asistent trénera FK Inter Bratislava Richard Slezák.

foto: fk poprad

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Poprad zlomil Inter až v závere