Predstavujeme tímy II. ligy – Na čo si trúfa Inter, Trebišov, Bardejov, Mikuláš, Komárno a Šamorín?

Branislav Sarňák|19. júl 2018 o 14:30

BRATISLAVA (SFZ/BRANISLAV SARŇÁK) – Aké majú ciele v novej druholigovej sezóne tímy Slavoj Trebišov, FK Inter Bratislava, Partizán Bardejov, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, KFC Komárno a STK Fluminense Šamorín? To sa dozviete v tretej časti predstavovania klubov II. ligy.

Niekdajší dvojnásobný majster Slovenska bude zvádzať druholigové boje druhý rok po sebe. Domáce zápasy bude hrať v Stupave, rovnako ako v minulej sezóne. Na lavičku Interu prichádza tréner Miroslav Jantek. Ten má skúseností s trénovaním v najvyššej súťaži, v ktorej viedol Prešov. "Chceli by sme zvyšovať výkonnosť našich hráčov, ktorí by sa následne mohli stať zaujímavým artiklom pre fortunaligový trh. Chceme postupne skvalitňovať prácu, aby sme v najbližších sezónach postúpili do najvyššej súťaže. Chceme to však dosiahnuť koncepčnou prácou, aby sme potom mohli hrať v I. lige dôstojnú rolu," povedal tréner Interu Bratislava Miroslav Jantek o víziách klubu do najbližších sezón. Inter odohral v prípravnom období štyri stretnutia, všetci súperi boli zo zahraničia. "S prípravou som relatívne spokojný, rád by som možno odohral ešte jeden zápas, ale nie je už naň čas. V lete sa nám vyprofiloval zdravý základ tímu," uviedol spokojný Jantek. Inter vstúpi do novej sezóny v sobotu o 17:30 hod. duelom proti hráčom FK Pohronie.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
ŠK Líšeň (ČR) – FK Inter Bratislava  2:2
SC Mannsdorf (Rak.) – FK Inter Bratislava 1:3
SKU Ertl Glas Amstetten (Rak.) – FK Inter Bratislava 4:1
FK Inter Bratislava – Dorogi FC (Maď.) 1:2

Slavoj Trebišov

Fanúšikovia Trebišova sa môžu aj v tejto sezóne tešiť na II. ligu. V sezóne 2016/17 si ju vybojovali postupom z III. ligy Východ a v minulom ročníku ukázali, že do nej patria. Skončili v nej na desiatom mieste. "Aj teraz by sme sa chceli pohybovať okolo stredu tabuľky. Myslím si, že to je maximum, na čo teraz máme. S tým by sme boli spokojní," poodhalil tréner Trebišova Karol Kisel ciele jeho mužstva v sezóne 2018/19. V príprave odohrali futbalisti Slavoja sedem zápasov. "Bolo to obdobie akéhosi hľadania. Hľadali sme totiž hráčov, niektorí prišli, iní zase odišli. Verím, že sme káder poskladali dobre. S výsledkami v príprave som spokojný, ale už o niečo menej ma tešili výkony v niektorých stretnutiach. Verím, že sa však nakopneme k dobrým výsledkom a aj výkonom," vyhlásil Kisel. Trebišov vstúpi do ročníka sobotným súbojom v Šamoríne. Jeho výkop je o 17:30 hod.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
Slavoj Trebišov – MFK Zemplín Michalovce 1:0
Slavoj Trebišov – Lokomotíva Košice 0:2
1.FC Tatran Prešov – Slavoj Trebišov 1:1
Slavoj Trebišov – Šarišské Michaľany 1:1
MŠK Tesla Stropkov – Slavoj Trebišov 2:3
FC Košice – Slavoj Trebišov 0:0
AŠK Maria Huta Gelnica – Slavoj Trebišov 0:1

Partizán Bardejov

Bardejov v uplynulej sezóne bojoval o druholigovú príslušnosť aj pre túto sezónu do posledných kôl. Napokon sa to tímu zo severovýchodu Slovenska podarilo, keď nazbieral o tri body viac ako zostupujúci AFC Nové Mesto nad Váhom. "Veríme, že v tomto ročníku stabilizujeme káder. V súťaži pôjdeme postupne od zápasu k zápasu, všetci dúfame, že sa vyhneme situácii, ktorá tu bola v minulom ročníku, keď sa bojovalo o záchranu takmer do konca. Teraz by sme chceli hrať v prvej polovici tabuľky, azda nám k naplneniu tohto cieľa dopomôžu skúsenosti hráčov," uviedol šéf lavičky Bardejovčanov Jozef Daňko. Bardejov odohral v príprave šesť duelov, okrem slovenských súperov si zmeral sily aj s tímami z Poľska a Maďarska. "Čo sme si naplánovali, to sme aj splnili. Káder sme ako tak skompletizovali pred dvoma týždňami, verím, že sme urobili maximum, aby sme boli v sezóne úspešní. Dúfam, že sa čo najskôr zohráme," zaprial si Daňko, ktorého zverenci vstúpia do sezóny 2018/19 nedeľným duelom proti Žiline B. Výkop duelu je o 17:30 hod.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
Sandecja Nowy Sącz (Poľ.) – Partizan Bardejov 2:1
Partizán Bardejov – MFK Vranov nad Topľou 4:3
Diósgyőri VTK (Maď.) – Partizán Bardejov 4:0
Partizán Bardejov – ŠK Odeva Lipany 2:1
Partizán Bardejov – Znicz Prusków (Poľ.) 1:1
OFK Tatran Kračúnovce – Partizán Bardejov 0:1

MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Futbalisti z Liptovského Mikuláša stihli odohrať v prípravnom období až osem stretnutí, čo je najviac spomedzi druholigových tímov. Okrem slovenských súperov si trúfli aj na mužstvá z Poľska či Česka. "My sme si osem zápasov naplánovali. Chceli sme si totiž vyskúšať viacero hráčov, obmieňali sme káder," povedal o príprave tréner Tatrana Štefan Zaťko. Liptovský Mikuláš podobne ako Bardejov bojoval v minulej sezóne do posledných kôl o to, aby aj v tomto ročníku mohol zvádzať druholigové súboje. "Chceli by sme sa vyhnúť záchranárskym prácam. Veríme, že budeme mať pokojnejší záver ročníka ako naposledy," vravel Zaťko. Hráči Tatrana začnú tohtosezónnu druholigovú púť v sobotu o 17:30 hod. súbojom v Komárne.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – NKP Podhale Nowy Targ (Poľ.) 5:1
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MŠK Fomat Martin 4:0
FC Košice – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 0:5
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – Bruk-Bet Termalica Nieciecza (Poľ.) 1:1
MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Dukla Banská Bystrica 0:0
FK Železiarne Podbrezová – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0
SK Sigma Olomouc (ČR) – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:1
MFK Zemplín Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:2

KFC Komárno

Komárno bolo v uplynulej sezóne druholigovým nováčikom. Po slabšej jesennej časti, keď sa pohybovalo v zostupovom pásme, malo skvelú jar a vyšvihlo sa až na konečnú šiestu priečku. Aké sú plány mesta, ktoré leží na sútoku Dunaja a Váhu, v ročníku 2018/19? "Vedenie klubu nám dalo za úlohu obhájiť 6. priečku. Chceme stavať na skvelej jarnej časti, ale až súťaž ukáže, na čom sme. Nový ročník bude náročný, čakám, že zápasy sa budú končiť tesnými výsledkami. My však pôjdeme do každého stretnutia s myšlienkou na výhru," uviedol tréner Komárna Jozef Olejník, ktorého zverenci odohrali v príprave sedem zápasov, z toho až päťkrát nastúpili proti tímom z Maďarska. "Príprava bola krátka, trvala asi štyri týždne. Chceli sme udržať gro tímu, čo sa nám na 80 percent podarilo. Tým, že sme skúšali aj viacerých nových hráčov, tak sme odohrali viac zápasov, aby sme si ich poriadne obzreli. Na základe ich výkonnosti sme sa dohodli na prípadnej spolupráci či nespolupráci," ozrejmil Olejník. KFC odohrá prvý zápas v novej sezóne, keď v sobotu od 17:30 hod. privíta Liptovský Mikuláš.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble – KFC Komárno 2:1
MŠK Hurbanovo – KFC Komárno 0:5
MTK Budapešť (Maď.) – KFC Komárno 3:1
FC Puskás Akadémia (Maď.)     - KFC Komárno 4:2
Győri ETO FC (Maď.) – KFC Komárno 1:2
KFC Komárno – Békéscsaba 1912 Előre (Maď.) 0:0
KFC Komárno – Budaörs (Maď.) SC 2:0

STK Fluminense Šamorín

Šamorínčania museli počas prípravného obdobia improvizovať. Plánované zápasy proti Mosonu i ETO FC Győr sa zrušili a klub musel rýchlo hľadať náhradné riešenia. "Bolo to trošku chaotické. Príprava bola dosť krátka a nebol čas na skúšanie nových hráčov. Snažili sme sa základ tímu udržať pokope a doplniť ho kvalitnými posilami," povedal asistent trénera Šamorína Juraj Baláž. Šamorínčania napokon v príprave odohrali len dve stretnutia. Pre nich to bola príprava už na tretí druholigový ročník za sebou. V prvej sezóne skončili na štvrtom mieste a v minulej si o tri priečky pohoršili. "V novom ročníku sa chceme biť o najvyššie priečky. Veľmi veľa bude záležať na štarte súťaže, keď uvidíme, na čom sme," uviedol Baláž. Šamorín vstúpi do novej sezóny v sobotu o 17:30 hod., keď si doma zmeria sily s Trebišovom.

VÝSLEDKY V PRÍPRAVE
FC Pápa (Maď.) – STK Fluminense Šamorín 0:1
Fleetwood Town FC (Angl.) – STK Fluminense Šamorín 4:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Predstavujeme tímy II. ligy – Na čo si trúfa Inter, Trebišov, Bardejov, Mikuláš, Komárno a Šamorín?