REAGY OFOSU: PO VÍŤAZSTVE NAD SLOVANOM SME UROBILI VEĽKÝ KROK K NÁŠMU CIEĽU

(Zdroj: Foto 4F Norika, Autor: Norika Szombatová)
Peter Cuninka|11. apr 2018 o 11:20

SFZ/PETER CUNINKA

V sobotňajšom šlágri 4. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul zvíťazil Spartak Trnava nad Slovanom Bratislava 1:0. Najslávnejšie slovenské derby rozhodol striedajúci Reagy Ofosu, gólom v 56. minúte. Po stretnutí sme sa v krátkosti porozprávali s 26-ročným ofenzívnym univerzálom a rodákom z nemeckého Hamburgu, ktorý v drese Spartaka Trnava strelil zatiaľ dva góly.

(Zdroj: FB/Tomáš Ormandy fotografie, Autor: Tomáš Ormandy)

Reagy, do trnavského Spartaka si prišiel v zime z chorvátskej Istry 1961. Čo ťa presvedčilo, aby si prišiel do malého Ríma, zohral pri tvojom príchode veľkú úlohu tréner Nestor El Maestro?

"Môjmu príchodu do Spartaka Trnava predchádzala príjemná konverzácia s trénerom El Maestrom, mal som dostatok informácií o Spartaku. Vedel som, že je to tradičný klub s bohatou históriou, presvedčil ma skvelý projekt, fungovanie klubu, potom už nebolo ťažké prikývnuť na ponuku a pomôcť tímu, klubu tvoriť históriu."

Poďme k sobotňajšiemu ligovému derby. Ako hodnotíš atmosféru derby zápasu so Slovanom Bratislava?

"Atmosféra derby bola fantastická, každý hráč pri takej skvelej atmosfére pridá na svojom nasadení a výkonnosti. Každý ligový zápas je náročný, špeciálne derby proti Slovanu Bratislava. Bol som veľmi prekvapený a zároveň šťastný, že sme mali v hľadisku takú podporu fanúšikov. Verím, že aj v ďalších dôležitých stretnutiach budeme mať takúto početnú podporu našich fanúšikov. Dúfam, že na konci sezóny to bude jedna veľká oslava."

V 56. minúte si po peknej individuálnej akcii strelil jediný gól stretnutia. Aký to bol pocit, tešiť sa pred skvelými fanúšikmi Spartaka?

"Bol to neuveriteľný moment, cítil som sa skvele po strelení gólu. Pred gólovou situáciou som dostal loptu, Slovan trochu otvoril obranu, príliš som nerozmýšľal, zobral som loptu a prekľučkoval sa smerom k bráne súpera a skóroval. Nakoniec to bol víťazný gól. Bol to fantastický pocit tešiť sa s našimi fanúšikmi, bol som sťastný, pre nás to bol veľmi dôležitý zápas, teraz sa však musíme koncentrovať na ďalšie náročné duely."

Spartak má výborne rozohranú sezónu, okrem prvého miesta vo Fortuna lige je Trnava aj v semifinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. Veríte si postúpiť cez Slovan a hrať finále doma pred vlastnými fanúšikmi?

"V prvom rade som veľmi rád, že sme zvládli ligové derby so Slovanom, bol to veľký krok k nášmu cieľu. Národný pohár je odlišný od ligovej súťaže. Po prvom zápase máme dobrú východiskovú pozíciu, budeme extra motivovaní v domácej odvete, ideme však krok za krokom. V nedeľu nás čaká Ružomberok až potom sa budeme sústrediť na Slovan. Samozrejme, v situácii v akej momentálne sme, bola by to fantastická sezóna, keby vyhráme Slovenský pohár pred vlastnými fanúšikmi. Uvidíme, opakujem, ideme krok za krokom..."

(Zdroj: Foto 4F Norika, Autor: Norika Szombatová)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»REAGY OFOSU: PO VÍŤAZSTVE NAD SLOVANOM SME UROBILI VEĽKÝ KROK K NÁŠMU CIEĽU