Rozprávka o 60 melónoch

Peter Sepeši|12. dec 2019 o 16:10

A teraz si povieme ďalšiu rozprávku, kde, ako sa píše v dobrých aj nevydarených trileroch, podobnosť postáv a dejov s realitou je skutočne len veľmi náhodná.

Bolo teda raz jedno kráľovstvo, ktorému vládol kráľ, ktorého veľmi radi citovali po krčmách a baroch, lebo raz povedal, že keby mal tú moc, tak tu spraví také harakiri, len by sa tak prášilo. Na harakiri! zvykla vyzerať prvá celokrčmová runda a osadenstvo sa zrazu cítilo ako pri náletoch na Pearl Harbor. A ten kráľ, keď sa ukázalo, že jeho výroky mali trvácnosť efemérnych podeniek, zvykol vytasiť ešte mantru silného kalibru, že vraj padni komu padni, a že vraj on to vidí teda celkom inak ako preceda, aspoň dovtedy, kým sa nestretne s precedom, a ešte že si s precedom kryjú chrbát. Na Pelleho!, zvykla sa okamžite objednávať ďalšia runda, a tak bol tento kráľ najobľúbenejším kráľom v strednej Európe už krátko po deviatej večer. Dokonca aj ženám, ktoré nad ránom čakali svoje prípitkami oslabené polovičky s tĺčikmi v ruke, pri zmienke o Pellem znežneli oči a pred sebou zrazu nevideli toho svojho drúka, ale Pelleho mužný porast len len že nezakrývajúci pôvabné jamky v lícach.

A ten kráľ mal – ako už viete – viacero poradcov, ale v tomto príbehu si vystačíme s tromi poradcami (teda jedna z nich je poradkyňa) a jedným šéfom organizácie ranných rozcvičiek. Ako už viete, jedného dňa sa poradca pre guľôčkové počítadlá dohodol so šéfom organizácie ranných rozcvičiek, že mu na tie rozcvičky pošle na budúci rok 35 melónov a na ten ďalší znova 35 melónov, a on si ich rozdelí podľa ľubovôle, koľko a komu bude chcieť. A že to bude len predohra k tomu, aby v budúcnosti mohol prideľovať ročne všetkých sto melónov, ak sa tento prvý pokus vydarí.

Ako už viete, tento pokus narazil na odpor poradcu pre prasiatkové pokladničky a poradcu pre správne zaokrúhlenie paragrafov, lebo obaja poradcovia svorne tvrdili, že takéto prideľovanie melónov znemožňuje súťaž a znižuje kontrolu kráľovstva nad prideľovaním melónov, a dokonca že organizácii ranných rozcvičiek neprináleží rozhodovacia právomoc na melóny; táto je v kompetencii poradkyne pre šlabikáre.

A keďže na tomto postoji trvali, aby sa im nesmiali aj deti doma, dohodli sa poradca preguľôčkové počítadlá so šéfom organizácie ranných rozcvičiek, že na to pôjdu inak a inde.

Zapojili teda do projektu poradkyňu pre šlabikáre, ktorá nahradila poradcu pre guľôčkové počítadlá a sama predložila návrh na rokovanie zboru poradcov, podľa ktorého by mohla poslať šéfovi organizácie ranných rozcvičiek dva melóny do 31. januára 2020, 46 a pol melóna do 31. januára 2021 a 11 a pol melóna do 31. januára 2022. Dva melóny teda ešte pred voľbami, nech to znamená čokoľvek, teda aj to, čo vám príde na um ako prvé.

Potiaľto teda išlo všetko tak, ako má ísť – alebo ako je v kráľovstve zvykom, aby nevznikol mylný dojem, že je to tak aj fér, ako by sa od aktérov zastrešujúcich sa olympijskou zástavou a Coubertinom a vzletnými slovami právom očakávalo.

Tu sa však nečakane zasekla poradkyňa pre šlabikáre, o ktorej aj havrany v Pelleho záhrade rozkrákali, že si nesadla so šéfom ranných rozcvičiek a radšej by spomínané melóny presunula novému úradu na organizáciu popoludňajších a večerných rozcvičiek - aj by tak ukázala figu borovú rannému telocvikárovi, aj by navyše dodržala zákon, čo ju ešte vždy nesmierne vzrušovalo.

Dodržiavanie zákona v jej strane bolo tak exkluzívne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozprávka o 60 melónoch