Rusnák po úspešnej jeseni: Cieľom je pozdvihnúť značku Lokomotívy

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)
Peter Cuninka|21. nov 2017 o 11:30

Autor: Tomáš Zagiba

Lokomotíve Košice vyšla jesenná časť perfektne. Mužstvo našlo svoju tvár, zvládlo množstvo ťažkých duelov a zaslúžene sa od úvodu až do konca pohybovalo na čelných priečkach tabuľky, na ktorých bude i zimovať. Prvú polovicu sezóny zhodnotil hlavný tréner Albert Rusnák.

V poslednom zápase jesene s Popradom ste stratili domácu neporaziteľnosť. Čo rozhodlo?
Albert Rusnák: "Chceli sme vyhrať, tak ako vždy, žiaľ, nepodarilo sa. Rozhodla jedna štandardka. Celú jeseň som sa na nič nevyhováral, dnes môžeme polemizovať, ako by to dopadlo, ak by sme nemali zraneného Karaša, Horvátha, Vancáka či Harvilu. Zranenia však patria k futbalu, človek musí pracovať s tým, čo má. Prvýkrát sme hrali v takejto jedenástke. Cieľom bol zisk troch bodov, no s odstupom času musíme uznať, že sme mali maximálne na remízu."

Ako kľúčové sa ukázalo byť stiahnutie Cicmana len tri minúty pred inkasovaným gólom. Prečo došlo k jeho vystriedaniu?
"Robo cítil bolesť v svale, bál sa, že sa mu roztrhne. Do zápasu nastupoval s teplotami... V závere nám chýbal, pretože celý zápas hral výborne pozične i takticky, v šestnástke zbieral všetky lopty. Určite bola jeho strata citeľná."

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Napriek posledným dvom prehrám sa pohybujete na popredných priečkach druholigového pelotónu. Spokojnosť?
"Berme to pozitívne, nikto nečakal, že budeme tak dlho prví. Chalanov futbal baví, nás trénerov baví práca s nimi. Urobil sa kus roboty. Popradčania sa pred našim vzájomným zápasom vyjadrovali, že je pre nich výzva zdolať Lokomotívu. Také niečo tu možno pred rokom nebolo. Značku Lokomotívy posúvame vyššie a vyššie. Verím, že v tom budeme úspešne pokračovať."

Vnímali ste fakt, že tribúna v piatok praskala vo švíkoch?
"Som rád za plnú tribúnu, samozrejme, bol by som rád, keby sme mali ešte jednu na opačnej strane. Som rád za ľudí, ktorí chodia na futbal, ďakujem tým, ktorí chodia celú sezónu. To sú ozajstní skalní, ktorí nás povzbudzujú nielen doma, ale i vonku. Veľmi si to ceníme, tréneri i celá kabína."

Vaše ďalšie ciele?
"Ako som už povedal, chceme posúvať značku Lokomotívy dopredu. Chceme ju vyzdvihnúť a dostať tam, kam podľa niekoho patrí, podľa niekoho zasa nie. Je to každého osobný názor. Loky má svoju minulosť, my tréneri a hráči robíme všetko pre to, aby sme ju posúvali. Berme to reálne, stále sme amatérsky klub, to je fakt. Sme amatéri, ktorí dlhú dobu viedli druhú ligu. Svoju robotu robíme na sto percent, zlepšujeme sa a klub posúvame vyššie a vyššie."

(Zdroj: fclokomotiva.sk, Autor: FCLK)

Aký vás teraz čaká program?
"Ešte dva týždne pokračujeme v normálnom tréningovom procese, v decembri budeme mať skupinové tréningy, podľa toho, kto čo potrebujeme. Mali sme zranených hráčov, tí na sebe potrebujú pracovať aj v decembri."

Plánujete v zime priviesť aj nové posily?
"Vieme, kde nás tlačí topánka, nemáme najideálnejší káder. Mužstvo sme síce slušne poskladali, ale ja by som ešte na dvoch-troch postoch privítal ďalších kvalitných hráčov. Verím tiež, že tí, ktorí sú teraz v mužstve, budú naďalej napredovať. Máme už niekoho vytypovaného, uvidíme, ako k tomu pristúpi majiteľ klubu, a samozrejme, aj tí daní hráči. Záleží od nich, či budú chcieť prísť do Lokomotívy."

Máte už predstavu o priebehu zimnej prípravy?
"Pripravovať sa budeme v domácich podmienkach, zápasy budeme hrať prevažne s maďarskými prvo a druholigovými klubmi. V lete sa nám to osvedčilo. V príprave sme síce veľmi nevyhrávali, ale mužstvo mentálne i futbalovo porástlo. Myslím si, že je to ten správny smer, zápasy s maďarskými súpermi sú veľmi kvalitné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rusnák po úspešnej jeseni: Cieľom je pozdvihnúť značku Lokomotívy