Šamorín po siedmich prehrách a remíze opäť vyhral

(Zdroj: partizanbj.sk, Autor: Partizán Bardejov)
Marek Svátek|24. sep 2017 o 00:00

AUTOR: Peter Cingel

Partizán Bardejov - FC ŠTK 1914 Šamorín 1:3 (0:3)

góly: 86. Patarocha – 22. Berežný (vlastný),31. Didik ( vlastný), 40. De Carvalho, rozhodovali Gemzický, Jánošík, Vician, ŽK Berežný, Grohoľ, Belúnek, Góra – Hajdúch, Nascimento, De Carvalho, Da Cunha, ČK Berežný (BJ) po druhej ŽK, 303 divákov

Partizán: Vinclér – Jacko, Berežný, Grohoľ, Belúnek, Gruca, Verčimák (67. Patarocha), Ivanko Macej (79. Košč), Didík, Szczepanski (57. Góra), Staško

FC ŠTK: Hajdúch – Matič - Bjekič, Štrbák, Nascimento, (72. Auban), De Carvalho (72. Vávra), Pančík, Da Cunha Neto (83.Ozogány) , Mezovský, Dos Santos, Fuják, Šmehýl

(Zdroj: partizanbj.sk, Autor: Partizán Bardejov)

Tréner Partizána Riszard Kužma to nemá jednoduché. Počet zranených hráčov sa nezmenšuje a tak poskladať základnú zostavu je čoraz ťažšie. Zdravotne v poriadku nie sú Gmitter, Pangrác-Piter, Andraščík, Ľalík , Staš a Hamuľak.

R. Kužma : „Máme veľa zranených hráčov. Vracujú sa postupne na ihrisko. Dnes chýbal najmä brankár Gmitter a Hamuľak. Michal (Hamuľak) bol na vlastnú žiadosť na lavičke. Lekári však neodporúčali aby nastúpil. Ak by sme riskovali mohlo to dopadnúť tak, že už by na jeseň nehral. Ak by bol v závere nerozhodný stav, možno by šiel na ihrisko. Michal chcel veľmi pomôcť a ja si to vážim, ale zápas sa vyvíjal tak, že sme nechceli s jeho zdravím riskovať.“

Pozitívom je, že na ihrisko sa , po vyše polročnej absencii, vracia stredopoliar Mateusz Góra. Mladý poľský legionár veľmi chcel hrať a na zápas sa tešil. Naskočil však do veľmi zle rozbehnutého vlaku v 57. minúte . Pre hru domácich bol prínosom. Ani to však Partizánom už nepomohlo.

Na futbal bolo, vo veľmi zlom počasí, zvedavých len niečo vyše 300 divákov. Vývojom na trávniku ostali nemilo zaskočení, Domáci začali dobre a mohli skórovať už v 14. minúte. Po rýchlom protiútoku si z bránky FC ŠTK urobili strelnicu . Dvakrát dobre zasiahol Hajdúch, Grohoľova hlavička skončila na brvne. Nedáš dostaneš sa potvrdilo o niekoľko minút neskôr. Po chybe v bardejovskej defenzíve Berežný nešťastne zrazil loptu za chrbát svojho brankára . Aby toho ešte nebolo dosť v 22. minúte vyboxoval Vinclér loptu ta k ne&sca ron;ťastne, že sa od Didikovho chrbta odrazila do bránky domácich. Trápenie domácich , v závere prvej časti hry, zavŕšil De Carvalho keď zvýšil na rozdiel troch gólov.

V polčase sa ešte domáci snažili s výsledkom niečo urobiť. Hostia hrali pozorne a takmer nič im nedovolili. Na ihrisku prevládala nervozita a zvyšoval sa počet žltých kariet. Až v úplnom závere výsledok skorigoval striedajúci Patarocha.

(Zdroj: partizanbj.sk, Autor: Partizán Bardejov)

Hlasy po zápase:

Mika Lönnström (tréner Šamorín): "Podmienky priali dobrému futbalu a hra bola veľmi rýchla. Bardejov je veľmi dobrý tím a patrí medzi najlepšie v druhej lige. Sme šťastný, že sme získali dôležité body. Lopta bola rýchla. Šmýkala sa a bola ťažko kontrolovateľná. My sme mali šťastie."

Riszard Kužma (tréner Bardejov): "Zostáva mi len pogratulovať súperovi k víťazstvu. Nedokázali sme v prvom polčase hrať svoju hru. Mali sme rad problémov. Pokúšali sme sa v druhom polčase ešte zabojovať ale bolo to veľmi ťažké."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šamorín po siedmich prehrách a remíze opäť vyhral