SFZ: PROJEKT BOJA S MATCH-FIXINGOM POKRAČUJE

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)
Peter Cuninka|10. jan 2018 o 10:35

BRATISLAVA (SFZ/pš) – Projekt pokračuje. Slovenský futbalový zväz ho odštartoval už v roku 2016, vlani postupoval podľa stanoveného časového harmonogramu až do decembra a naň nadväzuje aj v roku 2018.

Jeho cieľom je oboznámiť slovenských futbalistov s rizikami, spojenými s ovplyvňovaním športových súťaží, tzv. match-fixingu.

"Vieme, že manipulátori sa zameriavajú na stále mladších hráčov a z týchto líg evidujeme aj podnety na manipuláciu. Preto prezentácia vo forme prednášky a školenia je určená pre všetky kluby I. ligy kategórie U15, čo je celkom 34 klubov. Začali sme v decembri v Bratislave, pokračujeme po celom Slovensku, naplánovaný program je do začiatku jarnej časti súťaže, teda do polovice marca," vysvetlil hlavný asistent oddelenia Integrita futbalu Jakub Čavoj. "V kluboch, ktoré nehrajú I. ligu dorastu a teda u nich sa ešte nekonalo školenie v predchádzajúcom období, ho spravíme aj pre kategórie do 17 a 19 rokov."

Pred štartom jarnej časti II. ligy mužov do projektu v čase od 12. februára do 3. marca zapoja aj jej šestnásť účastníkov. "Tému pre túto skupinu klubov sme špecifikovali ako Teoretické a praktické poznatky o match-fixingu a prevencia pred manipuláciou futbalových zápasov," povedal ďalej Čavoj. Teda, aby bolo všetkým jasné, čo je to match-fixing, jeho druhy, aké sú techniky manipulátorov i aká je náležitá prevencia a všetky potrebné predpisy, súvisiace s touto problematikou.
"Našim cieľom je získavať čo najviac relevantných podnetov v súvislosti s prípadmi manipulácií zápasov, kto má nejakú vedomosť, poprosím poslať informáciu na adresu: integrita@futbalsfz.sk aj anonymne, prípadne telefonicky na 0907 808 007." pripomenul ešte Čavoj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SFZ: PROJEKT BOJA S MATCH-FIXINGOM POKRAČUJE