SFZ – V Košickej futbalovej aréne kontrolný deň, prezident SFZ Kováčik: Chceme tu odohrať reprezentačné zápasy

Branislav Sarňák|3. okt 2019 o 09:30

KOŠICE (SFZ) – V Košiciach rastie Slovensku ďalší moderný futbalový štadión. Výstavba spadá do Projektu rekonštrukcie, výstavby a obnovy štadiónov. V stredu bol v Košickej futbalovej aréne kontrolný deň, na ktorom nechýbal ani prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Prvé zápasy na novom štadióne by sa mohli hrať v júli budúceho roka.

(Zdroj: SFZ, Autor: SFZ)

Aktuálne je projekt v prvej etape výstavby. Štadión je už opláštený dekoratívnou plachtou, tá dotvára špecifický ráz štadióna. Dnu sú práce v procese dokončovania.

„Som veľmi rád, že som prvý raz na tejto stavbe. Košice vnímam ako strategické futbalové mesto a v dohľadnom období by sme v tejto aréne chceli odohrať reprezentačné zápasy A-mužstva a dvadsaťjednotky. Urobíme všetko pre to, aby sme štadión dobudovali komplexne celý. Aby sme neukončili prvú etapu a potom čakali niekoľko mesiacov na druhú či tretiu, ale, aby sme kontinuitne prešli do ďalších prác. Veľa bude závisieť od rokovaní so zástupcami vlády SR. Taktiež uvažujeme nad vlastnými zdrojmi SFZ pre dokončenie štadióna. V najbližšom čase vás budeme informovať, či ďalšie etapy nadviažu bezprostredne na prvú alebo sa po ukončení prvej etapy začne hrať na tomto štadióne,“ povedal počas kontrolného dňa prezident SFZ Ján Kováčik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SFZ – V Košickej futbalovej aréne kontrolný deň, prezident SFZ Kováčik: Chceme tu odohrať reprezentačné zápasy