SFZ – Výkonný výbor schválil päť striedaní aj pre ďalšiu sezónu

(Autor: SFZ)
Branislav Sarňák|24. júl 2020 o 12:00

BRATISLAVA (SFZ) – V II. lige a v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe bude naďalej účinná zmena pravidla o počte striedajúcich hráčov. Tréneri budú môcť počas stretnutí v sezóne 2020/21 vystriedať miesto troch až päť futbalistov v troch prerušeniach hry. Pokračovanie zmeny pravidla schválil výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu hlasovaním per rollam.

Zvýšenie počtu striedajúcich hráčov z tri na päť platilo na našich trávnikoch už na jar v II. lige v zápasoch Skupiny o postup do Fortuna ligy a v semifinále a finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu. Túto zmenu jednotlivým národným zväzom a asociáciám navrhla pri reštartoch súťaží po koronakríze IFAB – medzinárodná organizácia zaoberajúca sa zmenou futbalových pravidiel. Prijať prípadne odmietnuť odporúčanie mali v kompetencii už samotné národné zväzy, asociácie.

„Niektoré súťaže, ktoré sa reštartovali v roku 2020, môžu mať kratšie obdobie, ako je obvyklé, na zotavenie, prípadne na prípravu pred začiatkom svojej nasledujúcej sezóny. V mnohých súťažiach bude sezóna 2020/21 zahŕňať zápasy, ktoré sa budú hrať v zhustenom období kvôli oneskorenému štartu a neschopnosti skončiť skôr, ako je obvyklé, z dôvodu veľkých medzinárodných turnajov. V dôsledku toho Správna rada IFAB rozšírila voliteľnú dočasnú zmenu o počte striedajúcich hráčov pre súťaže plánované s ukončením do 31. júla 2021 a pre medzinárodné súťaže plánované s ukončením do júla/augusta 2021,“ píše sa v odporúčaní IFAB-u.

Výkonný výbor SFZ odporúčanie schválil hlasovaním per rollam aj pre ďalšiu sezónu, a tak päť striedaní v troch prerušeniach hry (nepočíta sa polčasová prestávka – pozn.) môžu tréneri využiť už počas víkendu v 1. kole Slovenského pohára – Slovnaft Cupu, na programe sú stretnutia v regiónoch Východoslovenského a Stredoslovenského futbalového zväzu. Futbalnet.tv z tohto kola naživo odvysiela stretnutie FK Brezno – MŠK Tisovec, ktorého výkop je v sobotu o 17.30 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»SFZ – Výkonný výbor schválil päť striedaní aj pre ďalšiu sezónu