Slovenky nezadržateľne mieria za postupom, na bránku svojho súpera vyslali takmer 80 striel

Slovenské hokejistky.
Slovenské hokejistky. (Zdroj: SZĽH/tl, Autor: Magyar Jégkorong)
Sportnet|1. apr 2024 o 16:59

Slovenské hokejistky nadviazali na úvodný triumf s domácim Lotyšskom.

MS v hokeji žien 2024 - 1-B divízia

Slovensko - Slovinsko 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Góly: 5. Šulíková (Kapičáková, Hlinková), 16. Halušková (Drábeková, Korenková), 35. Blichová (Fančovičová, Janeková), 54. Ištocyová (Šulíková, Hlinková)

Rozhodovali: Barlowová - Duchesneauová, Thomsonová (všetky Kan.), vylúčenia: 2:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 110

Zostava SR: Debnárová Rišianová - Leskovjanská, Košecká, L. Šulíková, Drábeková, Klimášová, Bednáriková, Janeková, Galisová - Halušková, Kúbeková, Korenková - Ištocyová, Nemčeková, Dobiášová - Hlinková, Kapičáková, Tóthová - Fančovičová, Blichová, Beňáková

RIGA. Slovenské hokejistky triumfovali aj vo svojom druhom zápase na turnaji B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Rige.

V lotyšskej metropole zdolali po domácich reprezentantkách (7:1) aj Slovinky 4:0 a dostali sa na čelo tabuľky.

Slovenky dominovali hneď od úvodu stretnutia, čo vyústilo do otvárajúceho gólu Laury Šulikovej z presilovej hry v 5. minúte prvej tretiny.

Do prestávky sa dokázali presadiť ešte raz, keď na konci 16. minúty strelila svoj prvý gól Lucia Halušková.

Svoj druhý presný zásah pridala v druhej tretine a poslala Slovensko do pohodlného vedenia 3:0.

V tretej tretine Slovenky svoju hernú aj streleckú prevahu využili zásluhou Lucie Ištocyovej, ktorá uzatvorila skóre na konečných 4:0.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Slovinsko

Slovenské hokejistky prestrieľali svoje súperky pomerom 75:7 a nadviazali tak na úvodný triumf proti domácim Lotyškám, ktoré zdolali jednoznačne 7:1.

Zverenky Miroslava Mosnára zostúpili do nižšej výkonnostnej skupiny vlani v auguste (vtedy pod vedením Arta Sieppiho - pozn.) a v Rige bojujú o návrat do A-skupiny I. divízie MS. 

Na šampionáte ich ešte čakajú Britky (3. apríla o 11.30 SELČ), Talianky (5. apríla o 11.30 SELČ) a Poľky (6. apríla o 15.00 SELČ).

Na turnaji sa celkovo predstaví šestica tímov, z ktorých najlepší výber postúpi do 1-A divízie a tím na poslednej priečke čaká zostup do 2-A divízie.

Hlas po zápase

Miroslav Mosnár, hlavný tréner SR ženy: "Bol to ťažký zápas, hoci sme väčšinu času držali puk na našich hokejkách. Našťastie sme v prvej tretine dvakrát skórovali a upokojili sa. V ďalších dvoch tretinách sme pridali po jednom góle, ale súperky dobre bránili a nevedeli sme sa strelecky viac presadiť. Z môjho pohľadu nám chýbalo častejšie clonenie pred bránkou a taktiež sme zbierali málo pukov na dorážky v okolí bránkoviska. Proti Veľkej Británii to bude rovnako náročný zápas. Súperky sme mali možnosť vidieť pred dnešným duelom. Solídne korčuľujú, sú silovejšie a prehusťujú priestor pred bránkou, takže očakávame podobný priebeh stretnutia."

Tabuľka 1-B divízie MS v hokeji žien 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slovenky nezadržateľne mieria za postupom, na bránku svojho súpera vyslali takmer 80 striel