DO SEMIFINÁLE SLOVNAFT CUPU POSTÚPILI RUŽOMBEROK A SPARTAK TRNAVA

Peter Cuninka|13. mar 2018 o 21:30

SFZ, zdroj: TASR

Prvým semifinalistom Slovenského pohára sa stal MFK Ružomberok, ktorý zvíťazil na pôde FK Poprad 2:0. Semifinálovú miestenku si vybojoval aj trnavský Spartak, ktorý doma zdolal DAC 1904 Dunajská Streda 2:0. O osude pohárového stretnutia rozhodol dvoma gólmi striedajúci žolík Marvin Egho.

FK POPRAD – MFK RUŽOMBEROK 0:2 (0:1)

Góly: 32. Hric (vl.), 80. P. Maslo

Rozhodoval: Glova

ŽK: Šesták, Kukoľ, Kopúnek – Kostadinov, Macík

Divákov: 1 352

FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša, Kica – Kukoľ, Kopúnek (81. Gallovič), Zošák, Horodník (62. Šašinka) – Horváth (81. Holiš), Šesták.

MFK Ružomberok: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Jonec, Pikk – Qose, Ľupták, Gerec, Gál-Andrezly (75. Takáč) – Daniel (88. Menich), Kostadinov (65. Gešnábel).

Hlasy po zápase:

Mikuláš Dvorožňák, asistent trénera FK Poprad: "Bol to pre nás prvý súťažný zápas v tomto roku. Vedeli sme, že na ťažkom teréne to môže byť o jednom góle. Strelili sme ho my, paradoxne však do vlastnej bránky. Súpera sme tým posadili na koňa. Skúsené mužstvo hostí si náskok postrážilo a pridalo aj ďalší gól. Blahoželám Ružomberku k postupu."

Norbert Hrnčár, tréner MFK Ružomberok: "V tejto fáze Slovenského pohára už nebude žiadny ľahký súper. Poprad hrá síce druhú ligu, ale má svoju kvalitu. Očakávali sme náročný zápas, čo sa aj potvrdilo. Mali sme v ňom jediný cieľ a tým bol postup. Sme radi, že sme ho splnili a už sa tešíme na semifinále."

FC SPARTAK TRNAVA – FC DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA 2:0 (0:0)

Góly: 79. a 89. Egho

Rozhodoval: Horváth

ŽK: Ofosu – Huk, Kalmár, Davis

ČK: 90. Ljubičič (DAC)

Divákov: 3 411

Spartak Trnava: Vantruba – Kadlec, Tóth, Godál (40. Hladík), Čivič – Sloboda, Greššák – Čanturišvili, Pekár (64. Vlasko), Ofosu – Yilmaz (75. Egho).

DAC Dunajská Streda: Macej – Živkovič (82. Mervó), Šatka, Huk, Záhumenský – Simon, Ljubičič – Černák (60. Divkovič), Kalmár (68. Herc), Davis – Pačinda.

Hlasy po zápase:

Nestor El Maestro, tréner Spartaka: "Odohrali sme veľmi dobrý zápas, ktorý nebol ľahký a ani som nečakal, že taký bude. DAC je náročný súper a myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Od začiatku do konca sme dominovali. Mali sme veľké držanie lopty, čo pre nás nie je typické. Chceli sme doma vyhrať, byť lepší, dominantnejší a to sa nám podarilo aj napriek tomu, že od začiatku nastúpili Ofosu, Yilmaz a Pekár. Vedeli sme, že na lavičke máme kvalitu v podobe Vlaska a Egha a to rozhodlo."

Marco Rossi, tréner DAC: "Bol to zápas, ktorý sa mohol skončiť remízou a mohli rozhodnúť až jedenástky, keďže sme inkasovali až v závere. Rozhodli dve chyby, aké by sa na takejto úrovni nemali stávať. Prehrali sme, vypadli a som sklamaný."

ZOSTÁVAJÚCE ŠTVRŤFINÁLOVÉ STRETNUTIA SLOVNAFT CUPU 2017/2018

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»DO SEMIFINÁLE SLOVNAFT CUPU POSTÚPILI RUŽOMBEROK A SPARTAK TRNAVA