Slovnaft Cup – Tréneri pred finále, Kozák ml.: Chlapci chcú pridať ďalšiu trofej, Haspra ml.: Cítim také mravenčenie

(Zdroj: TASR, Autor: Pavel Neubauer)
Branislav Sarňák|7. júl 2020 o 16:30

BRATISLAVA (SFZ) – Po dvojročnej prestávke zaobstarajú finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu opäť ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok. Záverečný zápas 51. edície nášho pohára je na programe v stredu 8. júla od 18.00 h na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.

V sezóne 2017/18 triumfovali vo finále hráči Slovana (3:1). Z aktuálneho kádra belasých sa z víťazstva vtedy tešili Michal Šulla, Kenan Bajrič, Vasil Božikov, Nono, Rabiu, Dávid Holman, Aleksandar Čavrič, Moha a Joeri De Kamps. „Chlapci chcú pridať ďalšiu trofej, o spomínanom finále sme sa spolu nebavili. Uskutočnili sa od vtedy veľké zmeny a bolo by to možno aj zbytočné,“ povedal na stredajšej tlačovej konferencii tréner Slovana Ján Kozák ml.

Kouč vo finále nemôže počítať len s Filipom Lichým. Ostatní hráči sú na zápas pripravení a po víťazstve vo Fortuna lige, vyhrať aj Slovenský pohár. „Tešíme sa, ak by sme získali double, prežili by sme výnimočnú sezónu. Všetci sú pripravení na to, aby sme splnili cieľ – tým je víťazstvo,“ vyhlásil lodivod.

Slovan a Ružomberok sa v tejto sezóne Fortuna ligy stretli tri razy, dvakrát sa z víťazstva 1:0 tešili belasí a raz sa duel skončil remízou 0:0. Šéf lavičky Slovana očakáva aj v stredu náročný zápas. „Ružomberok hrá fyzicky a takticky dobre, má zdravé typy hráčov. Náročné to bude aj psychicky, musíme byť trpezliví,“ konštatoval Kozák ml.

Ak by sa stretnutie po riadnom hracom čase skončilo remízou a nerozhodne by sa skončilo aj po predĺžení, nasledoval by jedenástkový rozstrel. „Nepripravovali sme sa na to. Jedenástky bývajú to o hlave, po predĺžení budú všetci hráči vyčerpaní. S trénerom brankárov si prejdeme nejaké varianty, verím však, že to zvládneme v riadnej hracej dobe,“ uviedol brankár Slovana Michal Šulla.

Kouč Ružomberka Ján Haspra ml. vie, čo jeho hráči musia nechať na ihrisku, ak chcú byť v stredu proti Slovanu úspešní. „Taktika bude podobná ako v predchádzajúcich zápasoch so Slovanom, ale chceli by sme to vyšperkovať väčšou rozvahou v šestnástke súpera a skúsiť mu dať nejaký gól. Každý hráč musí vydať 110 percent z fyzických schopností. Čím budú viac pribúdať minúty a výsledok bude na vážkach, tak Slovan môže znervóznieť a tam je priestor pre prekvapenia. Z minulosti si ich pamätáme viacero. Leicester vyhral anglickú ligu, Dávid porazil Goliáša, prekvapení bolo veľa. Prečo by nemohlo byť aj zajtra? Predstavu o základnej zostave máme, premýšľame ešte o dvoch postoch s asistentom Marekom Saparom sa rozhodneme, dúfam, že správne,“ povedal na predzápasovej tlačovej konferencii Ján Haspra. Ten v stretnutí nemôže počítať so službami zraneného Tomáša Bobčeka. „Zajtra má operáciu. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku. Cítim také mravčenie, zajtra to vypukne a verím, že budeme sláviť my,“ vyhlásil Haspra ml.

Ružomberok Slovenský pohár doposiaľ získal raz a to v roku 2006. „Sme malý, rodinný a veľmi dobre fungujúci klub. V našich kanceláriách nemáme veľa trofejí, tento pohár by sa do nich určite hodil. Bola by to odmena za sezónu, v ktorej sa chlapci k tomu dobre postavili,“ dodal tréner Haspra ml.

Do finále pred dvoma rokmi zasiahli z aktuálneho kádra Liptákov Matúš Macík, Ján Maslo, Dalibor Takáč a Štefan Gerec. „Zhodli sme sa, že sme to vtedy dali Slovanu veľmi ľahko. Teraz by sme súpera chceli potrápiť viac,“ vyhlásil brankár Ružomberka Matúš Macík, ktorý si je vedomý aj prípadného rozstrelu. „Máme to s trénermi prebraté, ale to je už lotéria. Brankár môže pri pokutových kopoch iba získať. Nemám teda čo stratiť, môžem z toho vyjsť len ako hrdina,“ vravel Macík.

Hrací systém finále Slovnaft Cupu – Slovenského pohára

Hrací systém finále je nasledovný: Ak sa o víťazovi nerozhodne v riadnom hracom čase, nasleduje po päťminútovej prestávke predĺženie, ktoré bude trvať 2x15 minút. Ak by padol v predĺžení gól, dohrá sa do konca. Ak by zostal nerozhodný výsledok aj po predĺžení, prichádza na rad jedenástkový rozstrel.

Tréneri majú k dispozícií po päť striedaní počas troch prerušení hry. Striedania v polčasovej prestávke sa nepočítajú do prerušení. V prípade predĺženia môžu tréneri striedať aj šiesteho hráča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovnaft Cup – Tréneri pred finále, Kozák ml.: Chlapci chcú pridať ďalšiu trofej, Haspra ml.: Cítim také mravenčenie