Spoločné komuniké ÚLK a Asociácie klubov II. futbalovej ligy

(Zdroj: askinter, Autor: SFZ)
Marek Svátek|28. jan 2018 o 15:50

Dohoda dvoch najvyšších futbalových líg na Slovensku

Spoločné komuniké Únie ligových klubov a Asociácie klubov II. futbalovej ligy

Kluby pôsobiace v najvyššej slovenskej súťaži vo futbale Fortuna lige združené v Únii ligových klubov (ÚLK) a kluby druhej najvyššej súťaže združené v Asociácii klubov II. futbalovej ligy (AK II. FL) si uvedomujú svoju kľúčovú úlohu pri rozvoji profesionálneho futbalu na Slovensku a spoločnú zodpovednosť za jeho budúcnosť.

Zástupcovia oboch organizácií preto už dlhší čas intenzívne komunikujú tak, aby bola ich práca na napĺňaní spoločných cieľov profesionálneho futbalu koordinovaná a efektívna.

ÚLK oceňuje konštruktívny prístup klubov združených v AK II. FL k spoločnému postupu subjektov zastrešujúcich profesionálny futbal i ďalšie aktivity AK II. FL vedúce k zvýšeniu úrovne druhej najvyššej súťaže na Slovensku, predovšetkým snahu o zavedenie licenčného systému aj pre účastníkov II. ligy.

Prvým reálnym výsledkom spolupráce ÚLK a AK II. FL je dohoda na podpore spoločných kandidátov na volebnej konferencii Slovenského futbalového zväzu, ktorá sa uskutoční v piatok 2. februára 2018 v Senci.

Oba subjekty sa zároveň dohodli, že vzájomnú spoluprácu budú ďalej prehlbovať a ich zámerom je opätovné začlenenie klubov II. ligy pod Úniu ligových klubov tak, aby profesionálny futbal opäť zastupovala jedna silná organizácia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Spoločné komuniké ÚLK a Asociácie klubov II. futbalovej ligy