Sila Švajčiarov výrazne stúpne. Do Rigy cestujú dvaja hráči z NHL

Švajčiarsky útočník New Jersey Devils Nico Hischier (vpravo) v súboji s Derekom Stepanom.
Švajčiarsky útočník New Jersey Devils Nico Hischier (vpravo) v súboji s Derekom Stepanom. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. máj 2023 o 13:10

Šampionát sa skončil pre Calvina Thürkaufa.

BERN. Švajčiarsku hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Tampere a Rige obranca Jonas Siegenthaler a útočník Nico Hischier z New Jersey.

Obaja hráči dostali povolenie od Devils, ktorí vypadli v 2. kole play-off NHL, a mali by nastúpiť vo štvrtok o 19.20 h proti Slovensku v B-skupine.

"Z pohľadu Devils ma samozrejme mrzí, že vypadli. Pre švajčiarsku reprezentáciu sú však obaja mimoriadne cenní a dôležití," uviedol pre zväzový web športový riaditeľ švajčiarskeho hokeja Lars Weibel.

Naopak, Timo Meier nepríde, keďže sa mu končí zmluva, a brankár Akira Schmid nedostal pre zranenie od svojho klubu povolenie.

V stretnutí proti Nórsku sa zranil Calvin Thürkauf a lekárske vyšetrenia v nemocnici potvrdili podozrenie na problémy s ramenom. Pre dvadsaťpäťročného útočníka Lugana sa tak šampionát predčasne skončil.

Švajčiari triumfovali v prvých dvoch stretnutiach na MS nad Slovinskom (7:0) a Nórskom (3:0) a s plným počtom bodov sú na čele "slovenskej" B-skupiny.

Mužstvo Patricka Fischera po prvý raz od roku 1939 nedostalo vo svojich úvodných dvoch stretnutiach na svetovom šampionáte gól. Čisté konto si pripísali brankári Leonardo Genoni aj Robert Mayer.

Švajčiari majú v pondelok voľno a v utorok od 19.20 h ich čaká Kazachstan. Nastúpiť by mal aj útočník Kevin Fiala z Los Angeles.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Sila Švajčiarov výrazne stúpne. Do Rigy cestujú dvaja hráči z NHL