Odohral zápas, aký potreboval. Nadal zatiaľ nechce podávať ako blázon

Rafael Nadal.
Rafael Nadal. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. apr 2024 o 13:27

V druhom kole dvojhry na turnaji ATP v Barcelone bude jeho súperom Austrálčan Alex de Minaur.

BARCELONA. Návrat španielskeho tenistu Rafaela Nadala do súťažného kolotoča po prekonaní zdravotných patálií mal víťazný punc.

Čoskoro 38-ročný rodák z Manacoru na Malorke zvíťazil v utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP v Barcelone nad Talianom Flaviom Cobollim 6:2, 6:3.

Nadal v každom sete dvakrát prelomil podanie súpera v postúpil do 2. kola podujatia, ktoré v minulosti ovládol 12-krát.

„Keď všetko vezmem do úvahy, bolo to dobré prvé kolo. Odohral som taký zápas, aký som potreboval. Som šťastný za víťazstvo a som rád, že môžem hrať opäť doma,“ povedal 22-násobný grandslamový šampión.

Tvrdí, že ešte cíti určité limity, no dúfa, že jeho hra sa bude postupne zlepšovať. „Nebudem robiť nič, čo by práve teraz nedávalo zmysel. Nebudem napríklad podávať ako blázon. Teraz si musím oddýchnuť, pretože je to momentálne potrebné,“ dodal Nadal, ktorého súperom v druhom kole bude Austrálčan Alex de Minaur.

VIDEO: Zostrih zápasu Nadal - Cobolli

Nadal len nedávno vyhlásil, že práve v úvode apríla by rád odštartoval svoju prípravu pred blížiacim sa druhým grandslamovým turnajom sezóny Roland Garros v Paríži, ktorý sa začne 20. mája.

Nedávno sa však odhlásil z turnaja ATP Masters 1000 v monackom Monte Carle z dôvodu pretrvávajúcich bolestí bedrového kĺbu, ktorý mu vlani v lete operovali.

V období od US Open v roku 2022 až do utorka odohral španielsky tenisový veterán iba 12 súťažných duelov. Limitovali ho totiž aj iné zdravotné problémy.

Nadal chýbal na okruhu ATP počas ostatných mesiacov, keďže ešte pred Australian Open v Melbourne v operovanom bedre odhalili lekári svalovú mikrotrhlinu.

Na začiatku marca počas exhibície proti mladšiemu krajanovi Carlosovi Alcarazovi v americkom Las Vegas nejavil žiadne známky zdravotných problémov, o pár dní neskôr sa však odhlásil z turnaja v americkom Indian Wells a odvtedy sa v súťažnom kolotoči neobjavil až do aktuálneho turnaja ATP v Barcelone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Odohral zápas, aký potreboval. Nadal zatiaľ nechce podávať ako blázon