TIPOS III. LIGA VÝCHOD: KAPITÁN STROPKOVA PETER JAKUBČO: ZLOMOM BOLI DOMÁCE STRATY

(Zdroj: FB/Ladislav Lukáč, Autor: Ladislav Lukáč)
Peter Cuninka|14. jan 2019 o 17:25

VsFZ/Šéfredaktor

Určite medzi tímy, ktoré sklamali svojich priaznivcov, patria aj Stropkovčania v najvyššej regionálnej súťaži. MŠK Tesla sa dostal do druhej polovice pelotónu a na jar bude mať čo robiť, aby si vylepšil renomé. Aj o nie vydarenej prvej časti sezóny sme viedli rozhovor s kapitánom mužstva Petrom Jakubčom.

(Zdroj: FB/Ladislav Lukáč, Autor: Ladislav Lukáč)

Začnime najprv súčasnosťou, chystajú sa frontálne zmeny, aby odveta dopadla čo najlepšie?

"Nuž, prípravu sme ešte nezačali, štartujeme až 21. januára, čo je dosť neskoro v porovnaní s inými účastníkmi. Súvisí to však s novinkami v rámci klubu, kde došlo k zmenám na funkcionárskom poli aj v realizačnom tíme. Novým šéfom klubu sa stal Ľubomír Reiter, ktorý bude zároveň viesť aj treťoligový kolektív."

Nuž, po rokoch sa bývalý reprezentant a odchovanec stropkovského futbalu vracia do materského klubu a určite jeho úlohou je prispieť k tomu, aby sa klub dostal na vyššie méty. Čoho sa bude treba vyvarovať oproti vlaňajšej fáze zápolení? 

"Myslím si, že naša hra nebola taká, ako ukazuje postavenie v pelotóne. V porovnaní s predchádzajúcou jeseňou sme však na tom boli naozaj podstatne horšie. Veď predvlani nám to išlo od ruky, mali sme výbornú bilanciu a dostali sme sa na čelo tabuľky. Teraz sa od nás úplne odklonila šťastena. Vo viacerých dueloch, ktoré sa skončili bez bodového úlovku, sme boli pritom lepším mužstvom, no nezvládli sme záverečné fázy zápasov a dostali sme rozhodujúce góly."

Paradoxné je, že káder sa príliš pred vstupom do ročníka nezmenil, no zrejme odchod Olivera Špilára do Prešova nabúral ofenzívnu silu, lebo si výborne rozumel s Frederikom Vargom a táto dvojica hlavne v prvej časti predchádzajúceho ročníka naháňala súperom obavy.

"Určite aj to podmienilo naše výsledky. Isté je, že vpredu sme neboli až takí nebezpeční a vo viacerých meraniach síl sme vyšli v koncovke naprázdno."

Vy ako kapitán to viete najlepšie posúdiť - bola klíma v mančafte primeraná a nevyskytli sa žiadne trecie plochy?

"Domnievam sa, že v tomto smere neboli problémy, ale isté je, že sme nezvládli viac súbojov. Hlavný dôvod sa však hľadá ťažko."

Odštartovali ste dobre, potom prišli dve - možno nečakané zakopnutia v Bardejovskej Novej  Vsi a na ihrisku nováčika AŠK Maria Huta. To vás poriadne pribrzdilo?

"Neviem posúdiť, či to boli kritické momenty, ale myslím si, že skôr domáce straty nás mátali a tam sa strácala aj primeraná športová pohoda. Zápas so Spišiakmi na vlastnom trávniku odštartoval sériu štyroch prehier, dostali sme sa do menšej krízy a už sa to s nami viezlo. Pokiaľ ide o meranie síl s AŠK, bol to najsmoliarskejší zápas, lebo prvý polčas sme vyhrávali, hralo sa iba na jednu bránu - súpera a predsa sme napokon prehrali. Naopak, domáca odveta s týmto konkurentom chlapcom presvedčivo vyšla, hoci ja som vtedy nebol v akcii, ale sledoval som počínanie si spoluhráčov z tribúny. Nám v tomto vystúpení vychádzalo naozaj všetko. Škoda, že sa tak nedialo vo viacerých stretnutiach."

V piatich stretnutiach ste nedali ani gól, aj preto máte v tabuľke pravdy dosť mínusových bodov...

"To je pravda a druhým faktorom boli niektoré záverečné minúty, keď sme zbytočne inkasovali. Doma sme získali manko a vonku sme to nedokázali dohnať. Veď pred našimi fanúšikmi sme stratili deväť bodov a v cudzom prostredí získali len dva."

Jar sa určite nebude niesť v pokojnom duchu, čo poviete?

"Sme si vedomí situácie a určite musia prísť nejaké posily a zmeny, ktoré by nasmerovali našu hru lepším smerom."

(Zdroj: futbalsfz.sk, Autor: SFZ)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: KAPITÁN STROPKOVA PETER JAKUBČO: ZLOMOM BOLI DOMÁCE STRATY