TIPOS III. LIGA VÝCHOD: MANAŽÉR MFK SNINA FRANTIŠEK HANC: ODCHODY SÚ KOLOBEHOM AMATÉRSKEHO FUTBALU

(Zdroj: vsfz.futbalnet.sk , Autor: VsFZ)
Peter Cuninka|15. jan 2019 o 20:10

VsFZ/Šéfredaktor - MFK Snina tragédiu z odchodu dvojice hráčov nerobí, i keď vedenie klubu mrzí, že humenské stanovisko prišlo až v záverečnej fáze.

Na štarte nového roka bolo v "kuchyni" MFK Snina živo. Z ingrediencií sa však zatiaľ iba uberalo, lebo káder opustila ofenzívna dvojica Jozef Skvašík (9 gólov) a Dušan Janko (2 góly). Ako na aktuálny stav reaguje František Hanc, manažér MFK Snina?

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

"Vnímam to, že taký je futbalový život a trh. Vieme, aké sú možnosti nášho klubu, hráči dnes rozhodujú o svojom osude prakticky sami. Ak sa dohodnú s iným mužstvom, stačí, ak sa odkliknú, materský klub nemá k transakcii prestupu žiadny dosah," poznamenal stroho na úvod František Hanc.

Obaja futbalisti namierili svoje ďalšie futbalové kroky k susedom do FK Humenné. Diali sa aj nejaké rokovania?

"V prípade Skvašíka sa mi nepáčilo, že MFK Snina sa o transakcii dozvedel ako posledný. Už o tom rozprávali takmer "všetci", oficiálne stanovisko zo strany Humenného sme dostali až na záver. Vtedy už boli so Skvašíkom dohodnutí, otázna ešte bola situácia okolo Janka. Taký je však futbalový život," podotkol sninský manažér.

(Zdroj: MFK Snina, Autor: MFK Snina)

Eviduje sninský treťoligista ešte nejaký prípadný odchod z kádra? "Osobne neviem o ničom. Je mi známe, že Balko rieši pracovné pomery v Bratislave, i keď istá alternatíva je aj v Snine. Uvidíme, zatiaľ si šiel situáciu obzrieť. Teraz síce hovorím, že o ďalších prípadoch neviem, ale situácia sa môže v januári zmeniť prakticky zo dňa na deň, materský klub s ňou nemusí byť oboznámený."

MFK Snina zatiaľ eviduje iba odchody. Rysuje sa aj posilnenie kádra? "S každým členom kádra sa porozprávame, zistíme situáciu, stav. Zaiste chceme "áčko" doplniť nielen odchovancami, ale aj z "vonku", aby sme znova trochu ožili. Vnímam to ako normálny kolobeh, hráme amatérsky futbal, takže odchodom dvojice futbalistov sa žiadna tragédia nekoná. Niekto odišiel, iný príde," konštatoval František Hanc.

Pôvodne mali Sninčania začať zimnú prípravu v pondelok 14. januára, ale kvôli elektrárenskej revízii v okolí štadióna bol areál odpojený od elektriny. Súviselo s tým teplo, teplá voda... Ostrý štart teda presunuli na stredu 16. januára. Veľa však záleží aj od počasia, od možnosti úprav tréningových plôch. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: MANAŽÉR MFK SNINA FRANTIŠEK HANC: ODCHODY SÚ KOLOBEHOM AMATÉRSKEHO FUTBALU