TIPOS III. LIGA VÝCHOD: NOVÝ HUMENSKÝ TRÉNER VLADIMÍR SIVÝ: VERÍM, ŽE VYSKLADÁME SILNÝ TÍM

(Zdroj: hornyzemplin.korzar.sme.sk, Autor: Róbert Andrejov)
Peter Cuninka|23. jan 2019 o 18:25

VsFZ/Šéfredaktor - Nový humenský kormidelník Vladimír Sivý začína pod Vihorlatom štvrtú anabázu.

Už niekoľko týždňov je známe, že treťoligový FK Humenné do jarnej časti povedie Vladimír Sivý. Bývalý futbalista FC Chemlon Humenné bol priamym hráčskym účastníkom "zlatých" pohárových časov futbalu pod Vihorlatom.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Po ukončení aktívnej činnosti už párkrát okúsil aj pozíciu na lavičke. V lete 2001 robil v HFC Humenné asistenta Jánovi Molkovi, v lete 2005 si ho za asistenta (spolu s Diňom) vybral tréner Vladimír Rusnák st., po návrate z prvoligového banskobystrického dorastu dostal ponuku z 1. HFC Humenné na post hlavného kouča, ale po štyroch dňoch sa "poďakoval". Prišla dlhšia odmlka a Vladimír Sivý je opäť pri humenskom kormidle.

"Medzi sviatkami som bol oslovený funkcionármi klubmi, najskôr Martin Polák, potom aj Vladimír Vasilenko mi avizovali možnosť trénovať FK Humenné. Rozhodnúť sa však bolo nutné pomerne rýchlo, lebo 29. decembra zasadala Správna rada a dovtedy chceli mať otázku trénera vyriešenú. Prešli debaty, dohodli sme sa," konštatoval 56-ročný tréner. Predbežná spolupráca je stanovená do konca súťažného ročníka 2018/19.

Každý nový kouč si chce vyskladať realizačný tím podľa predstáv a možností. Ako bude vyzerať nový humenský? "Došlo k zmene, lebo asistentom mal byť Tomáš Opiela, ale z tejto alternatívy zišlo. Ponúknutá mi potom bola alternatíva, že v tréningovej činnosti by mi mohol pomáhať Skvašík, ktorý má istú trénerskú kvalifikáciu," poznamenal Vladimír Sivý.

Zimná príprava odštartovala 21. januára, futbalisti môžu využívať okolité terény, športovú halu, umelý trávnik 40 x 20 metrov, posilňovňu, telocvičňu, spustená bola regeneračná linka a sauna. Veľké ihrisko s umelou trávou ešte nebude, zápasy sa odohrajú v okolí.

Obmenou prešiel aj káder. Ako vníma tréner jeho zloženie? "Kvalita odišla, ale aj prišla. Najnovšie sa medzi nás zaradil Dický, došli Skvašík i Janko, mladý Kuľha. Ešte je niečo rozpracované, verím, že vyskladáme silný tím," dodal na záver Vladimír Sivý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: NOVÝ HUMENSKÝ TRÉNER VLADIMÍR SIVÝ: VERÍM, ŽE VYSKLADÁME SILNÝ TÍM