TIPOS III. LIGA VÝCHOD: SPIŠIACI CHCÚ BEZPEČNE PREPLÁVAŤ TREŤOLIGOVOU JARNOU ODVETOU

(Zdroj: FK NOVES Spišská Nová Ves, Autor: FK NOVES Spišská Nová Ves)
Peter Cuninka|19. mar 2019 o 19:30

Už túto sobotu vstúpia futbalisti FK NOVES Spišská Nová Ves do jarných bojov TIPOS III. ligy Východ. Na trávniku Spišiakov sa predstaví líder treťoligovej tabuľky FC Košice. Pred štartom jarnej časti sme položili niekoľko otázok manažérovi klubu Patrikovi Brezovajovi

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Splnila zimná príprava vaše očakávania?

"Momentálne nedokážeme celkom presne odpovedať na vašu otázku. Múdrejší budeme po odohratí štyroch-piatich kôl, keď budeme vedieť na čom sme a ako sú na tom ostatní treťoligisti. Je nám však jasné, že každé stretnutie v jarnej odvetnej časti bude pre väčšinu našich protivníkov bojom o zachovanie treťoligovej príslušnosti. Počas celého prípravného obdobia sa boríme s úzkym kádrom a zraneniami hráčov. Káder sme preto síce neradi, ale predsa nakoniec museli doplniť chlapcami z dorastu."

Aké hráčske zmeny sa vo vašom klube počas prípravného obdobia udiali? 

"Naspäť do Spišského Podhradia odišiel Dunajčan, svoje pôsobenie ukončili v klube brankár Stančák, Ruman a bratia Kleinovci. Mrzí najmä odchod Kočíka na poslednú chvíľu do juniorky Slovana Bratislava. Určite potešil návrat bratov Šomšákovcov z neďalekých Krompách po polroku a doliečenie Kavuliča. Vzhľadom k ambíciám dorastu sme radi, že sa nám podaril príchod perspektívneho brankára Zajaca, ktorý pomôže aj našej devätnástke. Po operácii je však spoľahlivý stopér Kamenický a nedá sa predpokladať termín jeho návratu na hraciu plochu."

Koľko a ktoré mužstvá podľa vás opustia TIPOS III. ligu Východ?

"Záležať bude na tom, ako sa bude dariť východniarom v druholigovej spoločnosti. Tu žiaľ okupujú posledné priečky. Keďže ešte z nedávneho pôsobenia v nej poznáme kvalitu druhej ligy, nebudú to mať naši zástupcovia ľahké. Samozrejme, držím im palce, ale myslím, že minimálne traja naši z druhej ligy vypadnú, preto nás čaká ťažká treťoligová jar, kde v podstate v každom stretnutí pôjde o veľa."

Kto podľa vás túto súťaž vyhrá?

"Tu niet čo pochybovať a som úprimne rád, že futbal v Košiciach ožíva. Tlak z postupu vie urobiť svoje, ale som presvedčený, že košické FC bude kraľovať a svoje povie v prípade postupu aj v druholigovej spoločnosti. Ide o nášho súpera v prvom jarnom domácom stretnutí. Vzhľadom k priebehu rekonštrukcie nášho štadióna je okolo stretnutia trochu rušnejšie, ale verím, že nakoniec všetko zvládneme k spokojnosti. Na košických hráčov a ich fanúšikov sa tešíme, určite však naši chlapci proti favoritovi nemienia predať svoju kožu ľahko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»TIPOS III. LIGA VÝCHOD: SPIŠIACI CHCÚ BEZPEČNE PREPLÁVAŤ TREŤOLIGOVOU JARNOU ODVETOU