II. liga - Tréner Jozef Dojčan ukončil pôsobenie v FC Petržalka, nahradí ho Vladimír Koník

Peter Zeman|28. okt 2019 o 13:10
(Zdroj: FC Petržalka, Autor: Tomáš Gál)

BRATISLAVA (SFZ) - Včerajšia domáca prehra FC Petržalka s FC Košice 1:2, v zápase 15. kola II. ligy, ukončila pôsobenie 44-ročného kouča Jozefa Dojčana na lavičke FC Petržalka. Novým kormidelníkom Petržalčanov sa stal Vladimír Koník, ktorý pôsobil v klube vo funkcii športového riaditeľa.

"Po skvelom štarte do súťaže sme v ďalšom priebehu súťaže nedokázali nadviazať na výsledky z prvých troch zápasov. Vedenie klubu reagovalo na vzniknutú situáciu a rozhodlo sa pre zmenu na trénerskom poste – trénera Dojčana nahradí od dnešného dňa v úlohe hlavného trénera FC Petržalka Vladimír Koník. Mužstvo potrebuje po predošlých výsledkoch nový impulz, pred zimnou prestávkou sa pokúsime v zostávajúcich stretnutiach dosiahnuť čo najlepšie výsledky a zakončiť jesennú časť súťaže s čo najvyšším počtom bodov. Trénerovi Dojčanovi ďakujeme za odvedenú prácu a prajeme mu veľa úspechov v ďalšej budúcnosti,“ cituje webová stránka FC Petržalka manažéra A-tímu FC Petržalka, Dominika Tótha.

Tréner Dojčan sa rozlúčil s hráčmi a zástupcami klubu dnes dopoludnia. "Rozhodnutie vedenia klubu akceptujem, mužstvo v posledných zápasoch nedosahovalo potrebné výsledky. Situácia ma mrzí, taký je však trénerský a futbalový život. S hráčmi a funkcionármi klubu som sa rozišiel v dobrom, petržalskému futbalu prajem v ďalšej budúcnosti len to najlepšie,“ povedal odchádzajúci tréner Jozef Dojčan.

Jeho nástupca, Vladimír Koník, povedie mužstvo FC Petržalka v úlohe hlavného trénera už v stredajšom osemfinálovom stretntutí Slovnaft Cupu v Seredi proti domácemu ŠKF. V dvoch zvyšných dueloch jesennej časti II. ligy sa predstaví so svojim tímom v Trebišove a doma proti Bardejovu.

(Zdroj: FC Petržalka, Autor: Tomáš Gál)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»II. liga - Tréner Jozef Dojčan ukončil pôsobenie v FC Petržalka, nahradí ho Vladimír Koník