Tušice oslavujú postup do šiestej ligy a takmer aj double

Michal Trško|11. jún 2019 o 00:00

Z postupu máme veľkú radosť, vraví hráč a manažér klubu Michal Ivan.

Text: Jakub Bobovič / myzemplin.sk

TUŠICE. Futbalisti Tušíc si opäť zahrajú šiestu najvyššiu súťaž Oblastného futbalového zväzu Michalovce.

„Ešte v uplynulej sezóne sme hrali ôsmu najvyššiu súťaž. V siedmej lige sme teda v aktuálnej sezóne boli nováčikom. Ciele sme však mali vysoké, pričom tie sme si stanovili na ustanovujúcej schôdzi. Z postupu do šiestej ligy máme obrovskú radosť. Celkovo sme počas dvoch sezón odohrali dohromady tridsaťosem stretnutí a zaznamenali sme iba jednu prehru, proti mužstvu Veľkých Slemeniec,“ prezradil po postupe do najvyššej okresnej súťaže hráč a manažér klubu Michal Ivan.

“Dokopy sme strelili 234 gólov a inkasovali sme iba v 20 prípadoch. Veľkou oporou v ceste za postupo do šiestej ligy nám boli naši verní fanúšikovia, ktorí nás podporovali, či už doma, alebo u súperov. Patrí im za to naše poďakovanie,“ dodal Ivan.

„Či už my hráči, funkcionári, ale aj fanúšikovia, sme zažili v minulosti aj časy, kedy sa futbal v obci nehral, aj preto si úspech v podobe postupu o to viac vážime.“

Okrem víťazstva v siedmej najvyššej súťaži, skupine západ, mohli zaznamenať futbalisti Tušíc aj víťazstvo v pohári Oblastného futbalového zväzu Michalovce.

Po postupe cez Malčice, Krásnovce, Porubu pod Vihorlatom, Hatalov a Zalužice, však vo finále nestačili na šiestoligové Budkovce, ktorým podľahli najtesnejším rozdielom 0:1.

Double naopak zaznamenali práve Budkovčania, ktorí získali nielen pohár, ale postúpili aj do piatej ligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Tušice oslavujú postup do šiestej ligy a takmer aj double