Vírus ich nezastavil. Banícke derby sledovalo cez osemsto divákov

Ivan Mriška Mriška|1. aug 2020 o 20:00

Každý hráč mal vlastnú fľašku označenú číslom dresu.

BRATISLAVA (SFZ) – Pohárová súťaž Slovnaft Cup mala v sobotu na programe sedem zápasov, pozornosť sa sústredila najmä do Handlovej.

Nielen preto, že na banícke derby tam pricestoval rival z Prievidze, ale aj pre opatrenia spojené s korona vírusom.

Verní sa nebáli

Okresný krízový štáb vydal pre celý región odporúčanie neorganizovať podujatia nad desať ľudí. V Prievidzi boli všetky akcie zrušené, ale v Handlovej sa rozhodli inak.

Okres Prievidza bol v súvislosti so šírením korona vírusu označený dokonca za rizikový. Ani to však verných priaznivcov neodradilo a cestu na derby si našlo cez osemsto ľudí.

„Niečo takéto ma v žiadnom prípade nezastaví. Dlho sme sa na derby tešili. Hrá sa po rokoch a je to oslava pre celé mesto. Samozrejme, rúško som si dal a použil dezinfekciu, ale ani korona ma neodradí, aby som fandil svojmu milovanému klubu. Baník je len jeden,“ povedal handlovský fanúšik Tomáš Pinter.

„Prišli sme napriek tomu, že sa to neodporúčalo. Nemohli sme si derby nechať ujsť. Riadili sme sa pokynmi, ktoré sme dostali a snažili sme sa držať ďalej od ľudí,“ za hŕstku fanúšikov z Prievidze povedal Lukáš Mach.

Pri vstupe mali diváci rúška.
Pri vstupe mali diváci rúška. (Autor: Ivan Mriška)

Pohľad, aký sa nevidí

Samotný zápas Slovnaft Cupu priniesol viac než zaujímavý pohľad, aký sme na futbalových štadiónoch nikdy nevideli.

Hráči prichádzali na štadión s rúškami v skupinkách, Prievidžania pricestovali namiesto autobusu autami. Taktiež fanúšikovia mali pri vstupe na štadión prekryté horné dýchacie cesty, v opačnom prípade ich organizátori nepustili.

„Ľudia pristúpili k opatreniam zodpovedne. Ak si rúška zabudli doma, mali sme na predaj k dispozícií jednorazové. Tiež bola pri vchode dezinfekcia,“ priblížil jeden z organizátorov Martin Uríček.

Každý mal vlastnú fľašu

Aktéri zápasu si pred stretnutím nepodávali ruky.

„Bolo to divné, iné ako zvyčajne. Chápeme to však a všetky nariadené opatrenia sme dodržiavali. Veríme, že sa sezóna zas predčasne neukončí, pretože futbal nám chýba,“ prezradil futbalista Handlovej Martin Bača.

Masér a zdravotník Prievidze pripravil pre každého hráča špeciálnu fľašu. S číslom dresu.

„Ide o bezpečnosť. Nestojí nás to veľa, preto musíme byť zodpovední. Asi si tieto opatrenia nevymysleli len tak,“ tvrdí Roman Hindický.

Každý hráč mal vlastnú flašku označenú číslom.
Každý hráč mal vlastnú flašku označenú číslom. (Autor: Ivan Mriška)


Na futbale basketbalisti

Napriek tomu, že sa stretli „len“ tímy z piatej a štvrtej ligy, prestížne derby malo výbornú úroveň. Okorenili ju basketbalové fankluby oboch miest, ktoré neúnavne povzbudzovali kolegov futbalistov. Prišlo cez 800 divákov.

Od úvodu bolo vidieť, že sa hrá za horúceho počasia. Tímy sa dostávali do šancí len sporadicky a do kabín sa išlo za stavu 0:0.

Po zmene strán mali viac z hry hostia z Prievidze, ale Handlovčania mohutný nápor ustáli, a tak o postupujúcich rozhodla lotéria pokutových kopov.

Hviezdou zápasu sa stal domáci brankár Marek Madarász, ktorý bravúrne zneškodnil dva pokutové kopy hostí a rozhodol o postupe Handlovčanov do druhého kola. V ňom narazia na lepšieho z dvojice Kanianka – Lehota pod Vtáčnikom.

„Zo zápasu mám výborné pocity. O to krajšie, že sme potešili skvelých divákov, ktorí nás po celý čas hnali dopredu. Pokutové kopy sú už len lotéria, som rád, že sa šťastena usmiala na našu stranu,“ po zápase povedal spokojný Madarász.


MFK Baník Handlová – FC Baník Prievidza 0:0, 4:3pk


Ostatné výsledky:

FK Danubia Veľký Biel – FK Slovan Most pri Bratislave 0:4

TJ Družstevník Jacovce – MFC Spartak Bánovce nad Bebravou 3:1

ŠK Kmeťovo – TJ Veľké Lovce 2:3

TJ Slovan Viničné – FK Rača Bratislava 2:5

FK Voderady – ŠK Šoporňa 0:11

NMŠK 1922 Bratislava – SDM Domino 1:0


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vírus ich nezastavil. Banícke derby sledovalo cez osemsto divákov