VsFZ: V. LIGA ŠARIŠSKÁ: STARÁ ĽUBOVŇA TO MÁ VŠETKO VO VLASTNÝCH RUKÁCH

(Zdroj: FB/Stará Ľubovňa, Autor: FB/Stará Ľubovňa)
Peter Cuninka|10. jún 2018 o 13:55

VsFZ/Šéfredaktor

V piatoligovej súťaži v skupine Šarišskej sa schyľuje k dramatickému vyvrcholeniu zápolení. Dve kolá pred koncom ročníka ašpiruje na postup kvarteto účastníkov. Najlepšiu východiskovú pozíciu má Stará Ľubovňa, ale jej hráči rovnako i členovia realizačného tímu si uvedomujú, že každý zápas je lotéria a každý môže poraziť každého. Prirodzene, do hry vstupuje nielen futbalová kvalita, ale i šťastie a hlavne psychická odolnosť. Takže čo platí teraz, nemusí po nasledujúcom víkende byť vôbec pravda.

Líder pelotónu sa presvedčil o náročnosti vystúpení aj naposledy na pôde predposledných Kendíc, kde vydoloval tesnú výhru. Do prestávky dokonca prehrával, body si zabezpečil až dvoma gólmi v poslednej štvrťhodine stretnutia. "Nervy pracujú, to je samozrejmé. Vlani v lete, keď sme prišli k tímu, tak sme nehovorili o postupe, ale momentálne sme radi, že sme prví a určite urobíme všetko pre to, aby sme si túto pozíciu udržali až do konca," rozhovoril sa tréner MFK Marián Solotruk. Nuž, minulý rok po zmenách išlo o to, aby sa stabilizovala hráčska šatňa a pozdvihol sa záujem o dianie u fanúšikov. "Klub neprežíval najlepšie obdobie a tak sme si vytýčili ísť pomaličky krok za krokom." Na margo uplynulého vystúpenia na kendickom trávniku kormidelník riekol: "Súťaž je náročná, my máme mladých hráčov a chýbajú nám skúsenejší borci, ktorí by vedeli zobrať opraty zápasu pevne do rúk. Hoci sme prvý polčas nezvládli, po zmene strán zverenci zapli, siahli si na dno síl, boli lepší, dostávali sa do šancí a napokon sme dosiahli obrat."

Stará Ľubovňa na jar v súbojoch s najväčšími rivalmi o postup bodovala. V Župčanoch remizovala, zdolala Čirč aj Ražňany. Naproti tomu sa prihodil i nepríjemný kotrmelec v podobe domácej hladkej prehry s Demjatou v otváracom tohtoročnom meraní síl. "Bola to doteraz naša jediná porážka, čo nás mrzí, ale možno práve tento neúspech nás naštartoval a odvtedy sme na lopatách ani raz neboli." Aj domáca remíza s Kamenicou trošku skomplikovala situáciu vedúcemu tímu, pričom dva razy viedol, no nakoniec sa musel zmieriť so zmierlivým výsledkom a navyše v závere mal dvoch vylúčených hráčov. "Každý zápas je iný. Vyhrávali sme 1:0, mali sme možnosť zvýšiť náskok, no nestalo sa a súper sa chytil. Hralo sa tvrdo, agresívne. Vylúčenia nás škreli, lebo sme sa oslabili, ale tak to už chodí a náš káder je dostatočne početný na to, aby sme vedeli reagovať aj na podobné nepríjemnosti a vynútené absencie."

(Zdroj: FB/Stará Ľubovňa, Autor: FB/Stará Ľubovňa)

Nuž, v záverečných kolách Stará Ľubovňa hostí najprv Veľký Lipník, ktorý je aktuálne posledný a vo finiši ročníka sa predstaví na pôde Širokého. Na prvý pohľad celkom prijateľní súperi, ale môže to byť naozaj klamlivá prognóza. "Máme to všetko vo vlastných rukách, ale vieme, že napríklad Veľký Lipník bude hrať u nás ako o život, lebo nikto nechce skončiť posledný. Koniec koncov naznačili to aj Kendičania a niečo podobné môžeme očakávať aj v najbližšom dueli. Niekedy je ťažšie hrať proti poslednému alebo predposlednému než proti súperom zo stredu pelotónu, ktorým už na záver až tak na konečnom umiestnení nezáleží. Ja som už pred začiatkom odvety hovoril o tom, že sa rozhodovať bude v poslednom kole a bude to iste nekompromisný boj. Všetci adepti na prvú priečku majú šancu a nikto ju nechce len tak prepásť. Stať sa môže hocičo, no vieme i to, že pokiaľ vyhráme v oboch záverečných súbojoch, nikto nás nepredbehne," dodal tréner MFK Marián Solotruk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»VsFZ: V. LIGA ŠARIŠSKÁ: STARÁ ĽUBOVŇA TO MÁ VŠETKO VO VLASTNÝCH RUKÁCH