Záhoráci získali na Liptove bod

(Zdroj: mfktatran.sk, Autor: mfk tatran lm)
Marek Svátek|24. sep 2017 o 00:00

AUTOR: Michal Hruška

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Skalica 1:1 (0:1)

Góly: 70. S. Andrić - 28. Haša

ŽK: 37. Kotora, 57. Papaj, 69. S. Andrić - 72. Lipták, 82. Lipták, 86. Opiela

ČK: 82. Lipták

Rozhodcovia: Ježík - Barenčík, Poláček

Diváci: 265

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol - Očenáš, Janec (83. Kapláň), Papaj, Poremba (56. S. Andrić), Staš, Lišivka, Kotora, Kucharčík, Otruba (56. Laco), Ondrek

MFK Skalica: Čikoš-Pavličko - Švrček, Lipták, Hlavatovič (52. Šebesta), Tomovič, Mizerák, Haša (80. Čtvrtníček), Jánošík, Hruška, Opiela, Jakubek

Zápas sa začínal za daždivého a nepriaznivého počasia. Otvoriť stav zápasu mohli hostia už v 5. minúte, keď sa po chybe domácej obrany dostal k lopte Hlavatovič, no v šanci sa nedokázal trafiť do priestoru brány. Na druhej strane mohol o dve minúty neskôr po Stašovom centri skórovať Kucharčík, ale ani on nedokázal poslať loptu za brankárov chrbát. Jednu z najväčších šancí stretnutia mal v 9. minúte Hruška, keď sa po chybe obrany Liptovského Mikuláša ocitol sám proti brankárovi, ale skórovať Skalica nedokázala ani z následnej neprehľadnej situácie pred Šavolom. V 13. minúte sa po Lišivkovej prihrávke dostal k nebezpečnej strele Ondrek, ale jeho prudká strela minula bránku Skalice. V 22. minúte sa Hruška po obrovskej chybe ocitol sám pred Šavolom, mal čas na zakončenie, no strela sa mu vôbec nepodarila a lopta letela mimo bránu. Otvoriť stav zápasu sa napokon podarilo Skalici v 28. minúte. V pokutovom území sa k lopte dostal Haša a presnou strelou k žrdi prekonáva brankára. Liptáci sa po inkasovanom góle snažili zvrátiť nepriaznivé skóre, ale v prvom polčase sa im nepodarilo využiť ani jednu z príležitostí na vyrovnanie.

Po polčasovej prestávke tempo hry mierne upadlo, no Liptáci začali byť v útoku nebezpeční. Domáci mohli vyrovnať v 67. minúte, keď Papaj z rohového kopu prihral Ondrekovi, ktorý okamžite odcentroval. Lopta našla v 16-ke Kotoru, ale jeho prudká hlavička tesne minula bránku Skalice. Liptákom sa napokon podarilo vyrovnať v 71. minúte. Papaj zahrával priamy kop, ktorým v pokutovom území našiel Slobodana Andrića a ten prekonal brankára hostí. Do vedenia mohol domácich poslať v 75. minúte Laco, ale jeho strelu z dobrej pozície hostia zrazili na rohový kop. O tri minúty sa mohol dostať do šance opäť Laco. Pekne prenikol do pokutového územia, no po zákroku protihráča spadol, ale rozhodca zákrok neposúdil ako nedovolený a nechal hru pokračovať. Liptáci zvyšovali svoju aktivitu a dostávali sa do sľubných šancí. V 82. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený hosťujúci Lipták a domáci svojho súpera posledných desať minút zavreli na vlastnej polovici, no aj napriek príležitostiam sa im vedúci gól streliť nepodarilo a tak sa stretnutie skončilo výsledkom 1:1 a tímy si body podelili.

Jozef Šino, tréner MFK Tatran: "Na ťažkom teréne sa hral kvalitný druholigový futbal. Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. Prvý patril hosťom, ktorí preukázali svoju kvalitu. My sme boli vždy o krok neskoršie v osobných súbojoch, nemali sme odrazené lopty. Do druhého polčasu sme vstúpili úplne ináč. Podarilo sa nám dostať hostí pod tlak. Odmenou nám bol vyrovnávajúci gól v 71. minúte po štandardnej situácii. Škoda, mohli sme aj vyhrať. Mrzí ma nepremenená čistá gólová príležitosť Slobodana Andrića po rohovom kope. Lepšie sme mohli využiť aj desaťminutovú početnú výhodu. Remíza je však spravodlivá. Hráči v druhom polčase ukázali charakter, srdce, siahli na dno síl, za čo im patrí poďakovanie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Záhoráci získali na Liptove bod